Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto sú Messiho spoluhráči v Miami? Z priemeru sa vymyká iba jeden

Martínez (v strede) je po Messim najväčším menom v kádri Miami.
Martínez (v strede) je po Messim najväčším menom v kádri Miami.Profimedia
Lionel Messi (35) zamieril do Interu Miami, jedného z najslabších tímov zámorskej MLS, ktorý sa dlhodobo nevie dostať na poprednejšie priečky tabuľky. V premiérovej sezóne 2021 bol devätnásty, následne až dvadsiaty.

Počas minulého ročníka prvýkrát skončil vyššie, lenže po celkovom dvanástom mieste v základnej časti vypadol už v prvom kole play-off proti celku New York City FC. Následne kariéru ukončil Gonzalo Higuaín, asi najznámejšie meno, ktoré za Inter hralo. Dvakrát po sebe sa stal najlepším strelcom mužstva, celkovo strelil 29 gólov.

V roku 2020 sa druhou hviezdou mužstva stal majster sveta Blaise Matuidi, no jeho prínos pre tím nebol až taký, ako by si vedenie a fanúšikovia predstavovali. Za Miami si zahral aj Kieran Gibbs, ktorý však v rozmedzí dvoch rokov absolvoval iba 27 stretnutí a stopér Ryan Shawcross, dlhoročný kapitán Stoke City.

Miami prehralo štyri posledné zápasy MLS.
Miami prehralo štyri posledné zápasy MLS.Flashscore

Aktuálny káder

Najznámejším menom v súčasnom tíme je určite venezuelský útočník Josef Martínez. Skúsený zakončovateľ prišiel v roku 2017 z Turína do Atlanty a stal sa hviezdou MLS. Počas šiestich sezón nastrieľal za tento tím 98 ligových gólov, vrátane 31 zásahov v sezóne 2018.

Tá bola životná, nakoľko Atlanta vyhrala titul a Martínez sa stal najužitočnejším hráčom ročníka, vyhral Zlatú kopačku a ešte aj MVP play-off. Po príchode do Miami v januári 2023 strelil v 15 dueloch iba štyri góly, no dostal sa cez stovku, čo sa podarilo len trinástim futbalistom.

Každopádne, zásahy Juhoameričana poriadne chýbajú. Hlavne preto, že sa k nemu veľmi nemá kto pridávať. Ťažko sa hľadajú ďalšie opory v ofenzíve. Francúzsky mládežnícky reprezentant Corentin Jean po príchode z Lens sa presadil iba raz a mladý Leonardo Campana trikrát.

Ani Martínez nemá ideálnu sezónu v MLS.
Ani Martínez nemá ideálnu sezónu v MLS.Flashscore

Mladý ekvádorský útočník počas predošlého ročníka hosťoval z Wolverhamptonu, za 26 zápasov zaknihoval 11 presných zásahov. Teraz už je stálym členom Interu. Mexičan Rodolfo Pizarro je v Miami od roku 2020, ale minulý ročník hosťoval v Monterrey. Po návrate nie je taký rozdielový hráč, ako by si klub predstavoval.

Kapitán Gregore nastupuje na pozícii stredného záložníka, prišiel v roku 2021 z Bahii a na trávniku väčšinou nechýba. Spoločnosť mu zväčša tvorí Jean Mota, ten odohral za Santos takmer 200 ligových súbojov.

Pravý kraj defenzívy má na starosti DeAndre Yedlin. Účastnik dvoch svetových šampionátov a 78-násobný reprezentant USA hrával v Európe za Tottenham, Sunderland, Newcastle a Galatasaray, takže skúsenosti má naozaj obrovské.

Aktuálna forma Interu Miami.
Aktuálna forma Interu Miami.Flashscore

Rovnako tak stopér Sergei Kryvtsov. Tridsaťdvaročný Ukrajinec bol od roku 2010 oporou Šachťaru Doneck a do Miami prišiel pred štartom sezóny 2023. Zhodne sedemkrát vyhral ukrajinský titul aj národný pohár, v šiestich prípadoch sa tešil zo Superpohára a má zlato z ME do 19 rokov.

Potom je tu ešte pozícia hlavného trénera. So začiatkom júna skončil Phil Neville, dočasne ho nahradil Javier Morales, ktorý doposiaľ pôsobil v akadémii klubu, takže Miami hľadá aj správneho lodivoda pre Lionela Messiho. Dokáže hviezdny Argentínčan dostať Inter na vyššie priečky?