Messi chce nastúpiť do posledného zápasu sezóny. Liga zverejnila informácie o jeho plate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi chce nastúpiť do posledného zápasu sezóny. Liga zverejnila informácie o jeho plate

Messi je s výrazným náskokom najlepšie plateným hráčom v MLS.
Messi je s výrazným náskokom najlepšie plateným hráčom v MLS.Profimedia
Argentínsky futbalista Lionel Messi (36) chce nastúpiť za Inter Miami v záverečnom zápase základnej časti zámorskej MLS, v ktorom jeho tím nastúpi v noci na nedeľu na pôde Charlotte.

Miami už dávnejšie stratilo šancu na postup do play-off. Kolo pred koncom základnej časti súťaže mu patrí predposledná 14. priečka v tabuľke Východnej konferencie a vyššie sa už posunúť nemôže. Aktuálne ťahá v lige päťzápasovú šnúru bez víťazstva.

Messi strelil oba góly Argentíny v utorňajšom zápase kvalifikácie MS 2026 proti Peru, ktorým zariadil triumf úradujúcich majstrov sveta 2:0. V zápase MLS proti Charlotte, ktorý sa hral v noci na stredu krátko po jeho návrate do USA, tak nefiguroval na súpiske Miami.

Tridsaťšesťročný útočník sa pohyboval v priestoroch technickej zóny svojho tímu oblečený v bielom tričku. Novinárom po stretnutí povedal, že v sobotu chce nastúpiť v poslednom zápase sezóny. Klub sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadril.

Charlotte - Inter Miami (nedeľa, 00:00)

V stredu zároveň vyšla správa Hráčskej asociácie MLS platoch hráčov. Messi podľa nej na základe zmluvy v Interi Miami zarába 20,4 milióna dolárov (19,31 milióna eur) ročne. S výnimkou troch ďalších klubov je to viac, ako ostatné celky MLS vynaložia na platy celého svojho kádra.

Messi má základný plat 12 miliónov dolárov a celkový garantovaný plat 20,45 milióna dolárov. Táto suma zahŕňa plat, ktorý bude Messi dostávať na základe kontraktu v MLS. Nezahŕňa ďalšie dohody s tímom alebo jeho sponzormi či výkonnostné bonusy.

Kapitán majstrov sveta podpísal v júli s Miami zmluvu na dva a pol roka. Médiá vtedy informovali, že bude mať ročný príjem 50 až 60 miliónov dolárov. Údajne odmietol aj ponuku saudskoarabského klubu Al-Hilal na 400 miliónov dolárov ročne.

Druhým najlepšie plateným hráčom súťaže je Talian Lorenzo Insigne z Toronta, ktorý si príde na 15,4 milióna amerických dolárov (14,6 milióna eur). Tretí Švajčiar Xherdan Shaqiri zarobí v Chicagu 8,15 milióna dolárov (7,71 milióna eur).