Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi priznal únavu. Návrat po zranení okorenil dvomi gólmi a asistenciou

Messi s oslavou prvého gólu po návrate.
Messi s oslavou prvého gólu po návrate.Photo by Chris ARJOON / AFP
Lionel Messi (37) v noci na nedeľu oslnil pri návrate po zranení, keď v priebehu štyroch minút strelil dva góly a pri víťazstve Interu Miami nad Philadelphiou Union 3:1 v Major League Soccer pridal aj asistenciu.

Inter Miami - Philadelphia 3:1

Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty nehral od 14. júla, keď si počas finále Copa América poranil pravý členok a pomohol Argentíne k víťazstvu nad Kolumbiou. Odvtedy vynechal za klub osem zápasov MLS a v septembri aj kvalifikáciu na majstrovstvá sveta. Messi navyše nehral za Inter od 2. júna.

"Pravdou je, že som trochu unavený. Horúčava a vlhkosť v Miami tomu tiež veľmi nepomáhajú, ale veľmi som sa chcel vrátiť, dlho som bol mimo ihriska. Postupne som trénoval s tímom, cítil som sa dobre, a preto sme sa rozhodli, že nastúpim. Som za to veľmi, veľmi rád," uviedol Messi po stretnutí.

Hodnotenie hráčov podľa systému Flashscore.
Hodnotenie hráčov podľa systému Flashscore.Flashscore

Philadelphia získala náskok už v druhej minúte po strele Mikaela Uhreho ľavačkou spoza šestnástky. Messi sa v 26. minúte postaral o vyrovnanie, keď dostal prihrávku od Luisa Suáreza, obišiel obrancu a koncovkou s ľavou nohou zavŕšil sekvenciu, ktorú začal Jordi Alba. Domáci fanúšikovia opäť oslavovali, keď sa Inter v 30. minúte ujal vedenia - opäť po spolupráci bývalých Barcelončanov Messiho s Albom.

Suárez pred prestávkou zvýšil na rozdiel dvoch zásahov, ale jeho trefa bola anulovaná na základe preskúmania systémom VAR. Uruguajec sa nakoniec predsa len presadil - v samom závere v 98. minúte. Messi, ktorý dostal prvú žltú kartu v MLS za zdržiavanie pri rohovom kope, mu asistoval.

Tréner Gerardo Martino poznamenal, že neskorý gól ospravedlnil jeho rozhodnutie nechať oboch hráčov v hre až do konca, pričom uviedol, že "obaja hrali celý zápas, pretože boli v poriadku, aby ho dohrali."

Víťazstvo znamená, že Miami má na čele tabuľky MLS už 62 bodov, čo je o 10 viac ako druhý tím vo Východnej konferencii FC Cincinnati. Do konca základnej časti zostáva odohrať ešte šesť duelov. Messiho tiež teší, že napriek jeho dlhej absencii vedú v boji o Supporters' Shield. Ten sa udeľuje tímu, ktorý ovládne bodovanie celkovej tabuľky MLS.

"Počas roka sme mali veľkú smolu na zranenia, nikdy sme neboli v plnej sile. Z toho či onoho dôvodu nám vždy chýbali hráči, ale tím sa vždy zomkol. Dnes sme na prvom mieste s veľkým rozdielom a zaslúžene. Dúfam, že sa nám podarí skončiť na prvej priečke vzhľadom na to, čo to znamená a čo to so sebou obnáša," doplnila hrajúca futbalová legenda.

Dva presné zásahy 37-ročného Messiho, ktorými sa dostal na 14 gólov v 13 stretnutiach, ho vrátili do boja o titul najlepšieho strelca. Argentínčan, ktorý v Spojených štátoch pôsobí druhú sezónu, je hráčom, ktorý v MLS najrýchlejšie zaznamenal 15 gólov a zároveň 15 asistencií. Podarilo sa mu to iba v 19 meraniach síl.

Suárez má medzitým na konte 17 presných zásahov, pričom o dva zaostáva za aktuálnym lídrom strelcov MLS, Christianom Bentekem z DC United.