MLS hlási formu Rusnáka. Krásne centre, šikovný priamy kop a prihrávka, ktorá mala oči

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MLS hlási formu Rusnáka. Krásne centre, šikovný priamy kop a prihrávka, ktorá mala oči

Rusnákovi sa v USA individuálne darí.
Rusnákovi sa v USA individuálne darí.Profimedia
Zo zámoria prišla ďalšia správa o góle v tamojšej MLS, na ktorom sa podieľal Albert Rusnák (29). Slovenský futbalista asistoval na vyrovnávajúci zásah Seattlu Sounders v strete s Houstonom. Počas ostatných piatich vystúpení svojho mužstva mal prsty v štyroch gólových momentoch.

V tabuľke desiaty Seattle zamieril na pôdu ôsmeho celku, pred ktorého sa v prípade výhry mohol dostať. V 30. a 40. minúte sa však dvomi zásahmi prezentoval domáci Blessing a Sounders zrazu mali omnoho ťažšiu úlohu. Rýchle dva zásahy zaknihovali aj hostia, práve pri tom druhom si Rusnák pripísal gólovú asistenciu.

Slovák sa ujal rozohratia štandardnej situácie, ideálnym centrom našiel na zadnej žrdi nepokrytého kolegu Ragena, ktorý upratal loptu do siete. Americký obranca sa stal posledným mužom na listine strelcov, na svoje konto nasmeroval premiérový gól v Major League Soccer v 73. kariérnom zápase od príchodu z University of Michigan v roku 2022. V Houstone sa zrodil nerozhodný výsledok 2:2.

Štyri dni predtým zaznamenal Rusnák gólovú prihrávku pri víťaznom zásahu v domácom súboji s Minnesotou United. Rodák z českého Výškova si v 28. minúte zobral na zodpovednosť jednu zo svojich viacerých štandardiek, na hranici malého vápna si na jeho center počkal Jordan Morris a hlavičkou otvoril skóre. Hostitelia napokon zvíťazili 2:0.

Pri prehre v Kansase sa Rusnák do štatistík nezapísal, na konci mája však k svojmu menu nasmeroval parádny gólový zásah. V 68. minúte sa už tradične ujal priameho kopu, rečou tela všetkých prítomných oklamal, že do pokutového územia pošle centrovanú loptu, no namiesto toho sa rozhodol o šikovný strelecký pokus, ktorý skončil v sieti Realu Salt Lake, jeho bývalého klubu. Dlho to vyzeralo, že slovenský hráč bude jediným autorom gólu, v 99. minúte však Carlos Andrés Gómez vyrovnal na konečných 1:1.

Prvá zo série spomínaného počtu asistencií prišla 26. mája v St. Louis a viedla k rozhodujúcemu zásahu. Tentoraz nešlo o prihrávku zo štandardky, ale umnú uličku za obranu oponenta, po ktorej sa z úniku presadil Morris. Práve tento gól bol na konci rozdielový, Sounders triumfovali v pomere 2:1.