Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najmladší debutant v histórii profesionálneho športu? Sullivan naskočil do MLS v 14 rokoch

Sullivan sa zapísal do histórie MLS.
Sullivan sa zapísal do histórie MLS.Profimedia
Futbalovým svetom na uplynulom Eure zatriasol Lamine Yamal, ktorý deň pred úspešným finále oslávil 17. narodeniny. Mladík debutoval z lavičky Barcelony vo veku 15 rokov a 290 dní, nádejný prospekt hrajúci v MLS Cavan Sullivan však stihol v noci zo stredy na štvrtok nastúpiť do seniorského zápasu ešte o rok mladší, presnejšie vo veku 14 rokov a 293 dní. Stal sa tak najmladším hráčom v histórii americkej najvyššej súťaže.

Sullivan sa stal najmladším profesionálnym športovcom vo viac ako 100-ročnej histórii kolektívneho športu v USA a pravdepodobne aj najmladším hráčom, ktorý kedy hral v niektorej z hlavných profesionálnych súťaží na svete. Na ihrisko sa dostal v 85. minúte po tom, čo jeho 20-ročný brat Quinn skóroval na konečných 5:1 pre Philadelphiu Union v dueli s New England Revolution.

Podľa agentúry AP tak o dva týždne prekonal predchádzajúci rekord Freddyho Adua, ktorý debutoval v zámorskej lige v roku 2004. "Veľká gratulácia Cavanovi Sullivanovi k jeho rekordnému debutu. Je to ťažký rekord na prekonanie a on to dokázal. Dobrá práca, veľa šťastia, chlapče," vyjadril sa Adu na sociálnej sieti X.

Podľa štatistického webu FBref.com bol najmladším debutantom v jednej z piatich najväčších futbalových líg od roku 1988 Ethan Nwaneri, ktorý debutoval za Arsenal pred dvoma rokmi vo veku 15 rokov a 181 dní.

Philadelphia - New England 5:1