Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najskôr sólo, potom priamy kop. Messi vystrelil Interu Miami víťazstvo v základnej časti

Lionel Messi získal už 46. trofej v kariére.
Lionel Messi získal už 46. trofej v kariére. Profimedia / Jason Mowry / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Futbalisti Interu Miami vstúpia do play off zámorskej MLS z prvého miesta. Triumf v základnej časti súťaže si definitívne zabezpečili víťazstvom 3:2 na pôde obhajcu titulu Columbus Crew, keď sa dvoma presnými zásahmi blysol Lionel Messi (37).

Columbus Crew - Inter Miami 2:3

Argentínsky útočník sa strelecky presadil dvakrát v závere prvého polčasu. V 45. minúte najskôr otvoril skóre a v piatej minúte nadstavenia zvýšil z priameho kopu na 2:0. Tretí gól hostí pridal po zmene strán hlavou Luis Suárez. Inter tak už nikto nemôže zosadiť z prvého miesta v tabuľke, na konte má 68 bodov a získal trofej pre najlepší tím základnej časti, tzv. Supporters' Shield.

"Vedeli sme, že máme tím, ktorému sa to môže podariť," povedal pre AP o prvenstve v dlhodobej časti súťaže Messi, pre ktorého to je už 46. trofej v kariére. S Interom už vlani dokázal triumfovať aj v Leagues Cupe, v ktorom proti sebe hrajú tímy z USA, Kanady a Mexika. Klub z Miami ešte môže prekonať aj rekordný bodový zápis v základnej časti MLS, ak sa mu podarí vyhrať zostávajúce dva duely v Toronte a doma proti New England.

Messi sa len v polovici septembra vrátil do hry po zranení, v 17 zápasoch v tejto sezóne má za Inter na konte 17 gólov a 15 asistencií. Od júla absentoval pre zranenie členka, ktoré utrpel vo finále Copa América proti Kolumbii (1:0 pp).

Play-off štartuje na konci októbra, víťaz zámorskej profiligy bude známy 7. decembra po finálovom dueli MLS Cupu. "Náš prvý cieľ sme splnili a teraz sa budeme koncentrovať na to, čo príde. V play-off bude výhoda domáceho prostredia na našej strane a na svojom štadióne sme naozaj veľmi silní," vyhlásil Messi pre zámorské médiá.