Aký otec, taký syn. Lucas Demitra sa vracia do svojho rodiska, bude hrať za St. Louis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aký otec, taký syn. Lucas Demitra sa vracia do svojho rodiska, bude hrať za St. Louis

V americkom meste bude opäť rezonovať meno Demitra.
V americkom meste bude opäť rezonovať meno Demitra.Profimedia
Život píše niekedy zaujímavé príbehy. V stredu večer obletela svet správa o tom, že Lucas Demitra (21) podpísal kontrakt s klubom St. Louis City 2. V rovnakom meste kedysi žiaril jeho otec Pavol (†36), ktorý si podmanil svet hokeja a stal sa legendou prvej kategórie.

Lucasovi Demitrovi učaroval už v mladosti futbal, športové gény zdedil po úspešnom otcovi, ktorý tragicky zahynul 7. septembra 2011 pri páde lietadla.

V slovenskej najvyššej futbalovej súťaži debutoval ako 17-ročný v sezóne 2020/21 v drese Trenčína a s týmto klubom spojil väčšinu svojej doterajšej kariéry, pričom šesť mesiacov hosťoval v Zlatých Moravciach (2022/2023).

Demitru "juniora" však začali trápiť zdravotné problémy, špekulovalo sa o patáliách s chrbtom a z trávnikov prakticky zmizol. V uplynulej sezóne nastúpil za Trenčanov len v šiestich ligových stretnutiach. Teraz sa rozhodol pre veľkú kariérnu zmenu. Do USA vyrazí s kariérnou bilanciou 45 zápasov, štyri góly a dve asistencie.

Útočník posilnil St. Louis City 2, rezervný klub St. Louis, ktorý hráva v tretej najvyššej americkej súťaži zvanej MLS Next Pro. Podpísal zmluvu do konca ročníka 2025 a za veľkou mlákou bude chcieť naštartovať svoju kariéru. Vybral si naozaj symbolické mesto, svoje rodisko. Jeho otec v ňom zanechal v období 1997 - 2003 nezmazateľnú stopu a v roku 2000 získal Lady Byng Memorial Trophy pre najslušnejšieho hráča zámorskej profiligy. 

Presun mladíka si všimli aj zástupcovia hokejového celku, ktorí na sociálnu sieť X napísali: "Vitaj späť v našom meste, Lucas. Tvoj otec to tu miloval a sme si istí, že ty budeš tiež." 

"Čauko Lucas, počul som, že si podpísal zmluvu s futbalovým klubom zo St. Louis. Vitaj v meste, naozaj dúfam, že sa tu čoskoro stretneme, teším sa," odkázal mu Dalibor Dvorský.