Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predčasný darček k narodeninám. Rusnák opäť hrdinom Seattlu, Ravasovi v bráne sa vyhol

Rusnákovi sa v tomto roku v MLS nesmierne darí.
Rusnákovi sa v tomto roku v MLS nesmierne darí.Profimedia
Slovenský futbalista Albert Rusnák pomohol gólom a asistenciou k víťazstvu Seattlu Sounders nad New England Revolution 2:0 v nočnom dueli zámorskej MLS. Dal si predčasný darček k narodeninám, keďže v nedeľu oslavuje 30 rokov (v deň zápasu mal stále 29 rokov). Na ihrisku sa vyhol krajanovi a brankárovi New England Henrichovi Ravasovi (26), ktorý bol len náhradníkom.

Rusnák najprv v 15. minúte prihral na gól Jordanovi Morrisovi a v závere sám skóroval, keď sa presadil strelou spoza šestnástky. Bol to jeho štvrtý presný zásah v sezóne, na konte má 10 asistencií. Viac ich v MLS v aktuálnom ročníku rozdalo len sedem hráčov.

Slovenský legionár nastúpil na podhrotovej pozícii a hral do 86. minúty. O tom, že Rusnák hrá vo veľkej forme, svedčí fakt, že si vyslúžil najvyššie hodnotenie Flashscore tretíkrát v rade. Skóroval alebo asistoval už v siedmich z ôsmich ostatných meraní síl, z toho päťkrát po sebe.

Sounders si pripísali tretie víťazstvo za sebou, štvrté za uplynulých päť zápasov a v tabuľke Západnej konferencie sa posunuli na šiestu priečku.

Hodnotenia hráčov podľa Flashscore.
Hodnotenia hráčov podľa Flashscore.Flashscore

Henrich Ravas ako gólman New England nechytal od 28. apríla, keď zavŕšil sériu troch prehier porážkou proti Interu Miami (1:4). Odvtedy bol len náhradníkom. Pozíciu jednotky prebral Slovinec Aljaž Ivačič.