Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rooneyho cesta v MLS je na konci. S D.C. United sa dohodol na rozviazaní spolupráce

Wayne Rooney pôsobil ako tréner D.C. United od júla 2022.
Wayne Rooney pôsobil ako tréner D.C. United od júla 2022.Profimedia
Klub D.C. United zo zámorskej Major League Soccer v sobotu oznámil, že sa s trénerom Wayneom Rooneym (37) vzájomne dohodli na ukončení kontraktu.

Tridsaťsedemročný bývalý útočník anglickej reprezentácie a Manchestru United pôsobil v D.C. United v rokoch 2018 a 2019 ako hráč, predtým ako sa v júli 2022 ujal vedenia washingtonského tímu už z pozície kouča.

D.C. United štvrtý rok po sebe nepostúpil do play-off MLS napriek tomu, že v sobotu vyhral v poslednom súboji sezóny proti New York City 2:0 a finišoval so 40 bodmi.

Po zápase bývalý manažér anglického Derby County povedal, že "urobil všetko", aby sa D.C. dostalo do play-off, a dodal: "je ten správny čas" na to, aby sa posunul ďalej.

"Rozprávali sme sa s Waynom a zhodli sme sa, že v tejto chvíli je pre nás najlepšie rozlúčiť sa," uviedol vo vyhlásení výkonný riaditeľ a spolupredseda D.C. United Jason Levien.

"Toto rozhodnutie vytvára cestu pre nášho ďalšieho generálneho manažéra, ktorý bude mať plnú možnosť vniesť do našich športových operácií novú filozofiu a štruktúru. Tá sa začína kľúčovým výberom hlavného trénera, ktorý s tým bude najlepšie korešpondovať."

"Sme vďační Wayneovi Rooneymu za všetko, čo urobil pre náš klub a pre futbal v hlavnom meste krajiny - najprv ako hráč a kapitán D.C. United, naposledy ako náš tréner," skonštatoval Levien.