Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rusnák o titul v MLS nezabojuje, Seattle vypadol po tesnej prehre s úradujúcim majstrom

Rusnák skončil pred bránami konferenčného finále.
Rusnák skončil pred bránami konferenčného finále.Profimedia
Zámorská MLS spoznala finalistov oboch konferencií. Medzi najlepšie duo západu sa nedostal káder Seattlu, ktorý tesne podľahol aktuálnemu majstrovi z Los Angeles. Súťažný ročník 2023 tak končí pre slovenského futbalistu Alberta Rusnáka (29).

Seattle - Los Angeles FC 0:1

Na štadióne Lumen Field sa stretli celky, ktorým po základnej časti patrilo druhé a tretie miesto Západnej konferencie. Domáci Sounders sa do semifinále západu dostali po zdolaní Dallasu 2:1 v sérii, tretí duel rozhodol svojím gólom Albert Rusnák. Obhajca titulu z Los Angeles si v predchádzajúcej fáze poradil s Vancouverom po dvoch zápasoch a so skóre 6:2.

Tak ako súboje zvyšných troch zostávajúcich dvojíc, aj tento bol dôkazom vyrovnanosti síl oboch tímov. O všetkom podstatnom rozhodla už 30. minúta, v ktorej sa hosťujúci Denis Bouanga prezentoval krídelným útokom a nekompromisným zakončením k žrdi. Gabonský futbalista bol jediným strelcom duelu a rozhodol o prieniku svojho mužstva do konferenčného finále. Minuloročný majster si v ňom zahrá proti Houstonu.

Oporou postupového úspechu LAFC bol najmä gólman Maxime Crépeau, ktorý sa blysol až ôsmimi zákrokmi. V drese Seattlu odohral plnú minutáž slovenský reprezentant Rusnák, sezónnu snahu ukončil so siedmimi presnými zásahmi a dvomi asistenciami.

Ďalšie výsledky:

Orlando - Columbus 0:2 pp

Cincinnati - Philadelphia 1:0

Houston - Kansas 1:0