Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rusnák s víťazným gólom opäť mužom zápasu, Messiho Miami má na dosah absolútny rekord

Messi ťahá mužstvo za úspechom.
Messi ťahá mužstvo za úspechom.SOPA Images / ddp USA / Profimedia
Albert Rusnák poslal (30) spoza oceánu svojim fanúšikom ďalší gólový pozdrav, ktorým sa postaral o tri body Seattlu Sounders. Víťaz základnej časti MLS z Miami si v Toronte pripísal najtesnejší triumf a stále tak živí nádej na stanovenie rekordného počtu bodov získaných v jednej sezóne.

Colorado - Seattle 0:1

Slovenský futbalista vo farbách Sounders sa už tretíkrát z ostatných šiestich vystúpení stal mužom zápasu. Na začiatku septembra si tento titul vyslúžil hetrikom do siete úradujúceho majstra z Columbusu, pred pár dňami sa podieľal na všetkých góloch svojho mužstva pri triumfe nad Vancouverom a teraz sa postaral o jediný presný zásah stretnutia v Colorade.

Zaváhanie domácej obrany využil na zisk lopty a následný únik Jordan Morris, no svoju prácu na gól nepretavil. Celú situáciu však sledoval Rusnák, ktorý dokončil dielo svojho kolegu a tri minúty po zmene strán strelil víťazný zásah. Seattle je s 56 bodmi na tretej priečke Západnej konferencie MLS, pred play-off mu ostáva odohrať už len súboj s Portlandom.

Toronto - Miami 0:1

Trefa Leonarda Campanu v tretej minúte nadstaveného času súboja s Torontom udržala Miami v hre o zisk bodového maxima základnej časti MLS. V úvodnej zostave hostí sa neobjavila ani jedna z bývalých hviezd Barcelony, po hodine hry sa do akcie už zapojili všetky opory okrem Jordiho Albu. 

Vo štvrtok si Inter triumfom nad Miami zabezpečil trofej Supporters' Shield, teraz môže byť jeho cieľom spomínaný rekord. Mužstvo okolo Lionela Messiho má na konte 71 bodov, doposiaľ najvyšší počet bodov sa podarilo nazbierať tímu New England Revolution, ktorý ich v roku 2021 zaknihoval 73.

"Myslím si, že by sme všetci klamali, keby sme povedali, že na tom nezáleží. Teraz máme o čo hrať pred našimi fanúšikmi, bolo by pekné ukončiť to rekordnou sezónou," povedal stredopoliar Julian Gressel, ktorého tímu ostáva jeden duel a na zápis nového maxima tak potrebuje výhru.