Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duel trápiacich sa tímov v MONACObet lige zvládla Petržalka, rozhodla penalta

Roman Begala sa postaral o zisk pokutového kopu, po ktorom padol víťazný gól.
Roman Begala sa postaral o zisk pokutového kopu, po ktorom padol víťazný gól.facebook.com/fcpetrzalka
Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku s názvom MONACObet liga mala v utorok na programe odložený duel 5. kola. Petržalka nemohla odohrať stretnutie v pôvodnom termíne pre zvýšený výskyt koronavírusu v kádri, až počas reprezentačnej prestávky si zmerala sily v súboji bodovo trápiacich sa tímov s Humenným. Celok z hlavného mesta v emóciami vybičovanom zápase porazil Humenné 2:1.

Petržalka - Humenné 2:1

Humenné začalo poriadne zostra, keď už po dvoch minútach musel domáci brankár Halouska riešiť strely Komjatého a Streňa. V šiestej minúte sa síce hostia presadili, no strelu Maščenka tečoval rukou do siete Komjatý - gól neplatil a previnilec videl žltú kartu.

Východniari sa opäť trafili do čierneho, avšak len do vlastnej siete. Begala sa výborne zvrtol po obdržaní prihrávky v šestnástke, centroval na malé vápno, kde loptu za chrbát gólmana usmernil v 13. minúte Mihailo Cmiljanovič. Pre Srba to bol už druhý takýto zápis v prebiehajúcom ročníku. Bránu Petržalky ohrozil do prestávky ešte raz Streňo.

Vyrovnanie prišlo po hodine hry, keď hlavný arbiter ukázal na biely bod. Bola to hraničná situácia, keďže opakovaný záznam ukázal, že Nagy fauloval Komjatého ešte pred šestnástkou. Halouska odhadol smer strely Erika Streňa, aj si na loptu siahol, ale bolo to málo. S pribúdajúcimi minútami sa na ihrisko vkradli chaos a emócie.

Pavúk nechal vyniknúť Brédu, vysoké centre hľadali neúspešne Obradoviča. Hráči často diskutovali s rozhodcom, no ani to hosťom nepomohlo po faule smoliara Cmiljanoviča na Begalu. Pokutový kop tak zahrávali aj Petržalčania, Péter Nagy ho so šťastím premenil, keď Bréda stihol reagovať, ale nie dostatočne. Výsledok v závere nezmenili ani príležitosti Daneka, Komjatého či Dzuríka, Petržalka si pripísala druhý triumf v sezóne.

Celok z hlavného mesta razom poskočil z 12. miesta na ôsme so ziskom ôsmich bodov o skóre za minulosezónneho rivala v boji o baráž o Niké ligu. Humenné, naopak, zostáva posledným klubom, ktorý v novom ročníku 2. ligy ešte nezvíťazil.

Tabuľka MONACObet ligy po utorkovom odloženom súboji.
Tabuľka MONACObet ligy po utorkovom odloženom súboji.Flashscore