Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Franko sa strelecky rozbehol. S Prešovom chcem postúpiť, hovorí po prvom kariérnom hetriku

Franko má na konte už päť strelených gólov.
Franko má na konte už päť strelených gólov.FB FC Tatran Prešov
10. kolo MONACObet ligy prinieslo prvý hetrik v sezóne. V zápase FK Pohronie – FC Tatran Prešov (3:5) ho dosiahol útočník hostí Matej Franko (23). Šarišania v Žiari nad Hronom prehrávali o dva zásahy, vďaka trojgólovému počinu svojho hráča však duel dotiahli do úspešného konca.

Pre Franka je téma hetriku i víťazného zápasu príjemná aj po niekoľkých dňoch. "Stále mám výborné pocity. teší ma, že som dosiahol hetrik, že sme vyhrali a že môj tretí zásah bol víťazný, pretože padol na 4:3. Ale hlavné sú tie tri body," povedal pre oficiálnu podstránku druhej najvyššej súťaže.

Po prvej polhodine to však bolo z pohľadu Tatrana už 0:2. "Myslím si, že sme boli lepším tímom. Držali sme loptu na kopačkách, ale futbal je niekedy taký. Do čoho domáci kopli, to skončilo v našej sieti. Dôležité však bolo, že sme sa otriasli a vyrovnali na 2:2. Bolo vidieť našu tímovosť. Dostali sme gól na 2:3, čo bol pre nás trochu po našich dvoch góloch šok. Cez prestávku sme si povedali, že ďalej hráme svoju hru a že sa pokúsime zvíťaziť," pokračoval zakončovateľ, ktorý zaznamenal prvý hetrik v kariére.

Najcennejší z troch zásahov Franka je na prvý pohľad ten víťazný, čo sám spomínal. Ktorý ho najviac potešil realizáciou? "Bol to gól na 3:3. Oscar Castellano vyhral pri čiare súboj a ja som vedel, že to bude na prvú žrď. Išiel som tam intuitívne, tečoval som loptu pomedzi nohy brankára."

Prehrávať v zápase o dva góly a nakoniec o dva vyhrať, to je minimálne zaujímavé. "Je to výborná vec a zároveň veľká vec. Nie je ľahké otáčať zápasy z 0:2, ale nám sa to podarilo a nie prvýkrát. Aj v tom je vidieť súdržnosť tímu a jeho mentalitu v kabíne. Proti Pohroniu to pritom nebolo ľahké. Vedeli sme, že budú behať, lebo sú to mladí chlapci a hrajú kombinačne. My sme však išli na zápas s tým, že ich chceme poraziť a byť na prvom mieste. Náš cieľ je jasný, chceme postúpiť do prvej ligy," hovorí hráč, ktorý doteraz pôsobil v FC Nitra, Dukle Banská Bystrica, Dolnom Kubíne, Karvinej, Humennom a Prešove. 

Predtým Prešov vyhral v Liptovskom Mikuláši, remizoval v Zlatých Moravciach. Proti silným súperom teda bodoval vonku stopercentne alebo minimálne deľbou bodov. "Chceme v tom pokračovať. Ako som spomínal, musíme ísť od zápasu k zápasu a snažiť sa víťaziť. Nie sú to ľahkí súperi, ani Liptovský Mikuláš, ani Zlaté Moravce, ani Petržalka či Pohronie. Teraz nás čaká Humenné, v ktorom to nebude ľahké. Zopakujem, že musíme byť súdržní." 

Franko Humenné pozná, hoci realizačný tím i mužstvo sa zmenili. V minulej sezóne bol z Karvinej na hosťovaní práve tam: "Bola to pekná sezóna. Skončili sme na štvrtom mieste, čo bolo pre klub pekné umiestnenie a dá sa povedať, že aj historické. Teraz som však v Prešove a chcem s ním ísť na postup. A teda v Humennom zvíťaziť."

Najlepším strelcom ligy je aktuálne Bacary Sagna, nastrieľal šesť gólov. Franko má päť. Uvidia teda fanúšikovia strelecké preteky? "Nemyslím si. Mám svoj cieľ a dúfam, že sa mi ho podarí dosiahnuť. Nechcem ho však rozoberať verejne, nechám si ho pre seba. Predovšetkým, pred štyrmi zápasmi som mal na konte nulu a to ma rozhodne netešilo. Som rád, že sa to zmenilo a zrazu som na piatich góloch. Som medzi najlepšími strelcami, čo však nejako nevnímam," dodal mladík, ktorý je v Tatrane na celosezónnom hosťovaní z Karvinej. 

Čo prípadná opcia na prestup? "Klamal by som, keby som vedel, ako sú dohodnuté kluby. Neriešim to. Pozerám sa len na to, aby som uspel s Prešovom. Hovoril som, že pred štyrmi zápasmi som mal na konte nula strelených gólov, hoci herne to nebolo zlé. Teraz mám päť. Stále pracujem na tom, aby som sa zlepšoval. Pracujem s trénermi, ktorí mi verili aj keď som bol bez gólu. Za to im veľmi ďakujem. Pracujem pod ich vedením tvrdo a verím, že i vďaka tomu to bude moja najlepšia sezóna v doterajšej kariére," dodal odhodlane.