Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Líder sa v derby trápil, Prešov zlomil posledný tím tabuľky až v absolútnom závere

Aktualizované
Prešov ostáva na čele rebríčka.
Prešov ostáva na čele rebríčka. FC Tatran Prešov
MONACObet liga napriek reprezentačnej prestávke pokračuje v doháňaní zameškaného. Päticu dohrávok odštartoval piatkový súboj medzi Malženicami a rezervou Slovana Bratislava. V sobotu sa do akcie vrhol ďalší poltucet mužstiev. Na programe bolo východniarske derby, bitka v hlavnom meste republiky či konfrontácia na Považí.

Humenné - Prešov 0:1  

Na základe postavenia v tabuľke nebolo náročné určiť papierového favorita. Nie nadarmo sa však vraví, že derby zápasy tento pojem nepoznajú. Bitka dvoch krajských rivalov priniesla rozuzlenie až na úplnom konci riadnej hracej doby. Humenné bolo blízko tomu, aby proti vedúcemu celku uchmatlo cenný bod, ale napokon sa musí zmieriť s nulou. Fanúšikov z tretieho najväčšieho mesta republiky v 90. minúte rozjasal striedajúci hrdina Stanislav Olejník. Domáci prišli o možnosť odpútať sa z posledného miesta, naopak Prešov natiahol víťaznú šnúru na číslo päť.

Petržalka - Liptovský Mikuláš 0:1

Liptovský Mikuláš sa z triumfu nad Petržalkou tešil pred týmto meraním síl naposledy ešte 16. mája 2012. Šesť z nadchádzajúcich siedmich súbojov ovládli hráči z metropoly Slovenska, raz sa zrodila remíza. Zverenci hlavného trénera Ľuboša Reitera negatívnu bilanciu po vyše dvanástich rokoch zlomili. Krátko pred prestávkou sa o to postaral Adrián Macejko. Pre 21-ročného futbalistu šlo o premiérový presný zásah v aktuálnom súťažnom ročníku. 

 

Púchov - Šamorín 3:1

Po prvý raz v tejto sezóne vyhral Púchov dvakrát v rade. Naopak Šamorín druhýkrát po sebe prehral, čo sa mu v rámci ligového diania stalo naposledy ešte vlani v novembri. Hostia síce ešte počas úvodného dejstva dokázali skorigovať stav stretnutia, no finálnu podobu dal výsledku po hodine hry Patrik Mráz