Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na východe súboj posledných, výhrou nabudená Petržalka doma privíta lídra

Petržalčania triumfovali v dohrávke a teraz si brúsia zuby na lídra.
Petržalčania triumfovali v dohrávke a teraz si brúsia zuby na lídra.facebook.com/monacobetliga
Po reprezentačnej prestávke pokračuje MONACObet liga stretnutiami 7. kola. Počas pauzy boli na programe dve dohrávky. Púchov remizoval s Považskou Bystricou 1:1 a Petržalka zdolala Humenné 2:1. Tabuľka ešte nie je úplná, tretia dohrávka Humenné - Prešov je na programe 12. októbra.

Siedmemu kolu sa venovala aj oficiálna podstránka ligy na webe Slovenského futbalového zväzu

V považskom derby sa o výsledku rozhodlo prakticky v úvodnej dvadsaťminútovke. A do streleckej listiny sa zapísali mladíci. Najprv sa v 10. minúte presadil hosťujúci 19-ročný Ľuboš Praženka a v 21. minúte vyrovnal 20-ročný Tobias Čongrády. Po zmene strán strelci na oboch stranách mierili len do konštrukcie brány, pekná návšteva (1 125 divákov) už ďalší gól nevidela. 

Humenčania v Bratislave začali dobre, hrali aktívne, no v 13. minúte im nabúral plány vlastný gól Mihaila Cmiljanoviča. Znie to neuveriteľne, ale v piatich zápasoch si Humenčania strelili už tri vlastné góly. Dva idú na vrub práve Cmiljanoviča. Po hodine hry síce Erik Streňo z jedenástky vyrovnal, ale v 83. minúte sa z bieleho bodu na opačnej strane nemýlil ani Péter Nagy, keď práve Cmiljanovič nepochopiteľne fauloval domáceho hráča.

Tabuľka po dohrávkach počas reprezentačnej prestávky.
Tabuľka po dohrávkach počas reprezentačnej prestávky.Flashscore

Siedme kolo odštartuje v Zlatých Moravciach. ViOn pred prestávkou zaknihoval na Liptove prvú prehru v súťaži a proti žilinským mladíkom sa bude chcieť vrátiť na víťaznú vlnu. Žilinská rezerva neskórovala v posledných dvoch súbojoch. ViOn si bude dávať pozor najmä na štandardky, inkasoval po nich v oboch meraniach síl. Kým proti Považskej Bystrici (3:1) obdržaný zásah až tak nemrzel, v Liptovskom Mikuláši (0:1) už zabolel.

Všetkých päť sobotňajších zápasov MONACObet ligy má výkop v rovnaký čas o 16:00. Zdá sa, že nováčik zo Zvolena sa už okukal a po prvom bode z ihriska súpera (na trávniku Žiliny B 0:0) bude chcieť na domácom štadióne zaknihovať tretí triumf v rade. Tretie Pohronie bude náročnejším orieškom, na začiatku ročníka má dobrú formu, nebodovalo iba raz. Kvalitnú fazónu potvrdilo i počas prestávky, keď v prípravnom dueli porazilo na domácom štadióne ligový Trenčín 3:2 po góloch Masleja, Kujabiho a Lovynjuka, ktorý v 90. min. premenil jedenástku.

V minulom ročníku mali vzájomné zápasy Púchova a Šamorína najdivokejšie priebehy zo všetkých stretnutí MONACObet ligy. Najprv Púchov vyhral pri Dunaji 5:2, keď toto skóre svietilo už po hodine hry, v odvete vyhral Šamorín pri Váhu dokonca 6:1! Pritom už v 56. minúte bolo 0:6, za domácich korigoval Letenay v 90. minúte. Uvidíme, aké prekvapenie si tentoraz pripravia tímy pre fanúšikov. Šamorínčania sa predstavia tretíkrát v rade na ihrsku súpera. Na Slovane "B" vyhrali 2:0, v Malženiciach prehrali 1:2.

V Starej Ľubovni sa uskutoční súboj posledných dvoch mužstiev tabuľky. Domáci nováčik po prekvapujúcom víťazstve nad Prešovom (2:1) siahal na bod aj na ihrisku Slovana "B", no vo štvrtej minúte nadstaveného času inkasoval gól z jedenástky a nakoniec prehral 1:2. Práve toto skóre pomaličky začína liezť na nervy Humenčanom. Vonku sa totiž predstavili trikrát a zakaždým prehrali 1:2 - v Malženiciach, vo Zvolene i v Petržalke. Celok spod Vihorlatu je jediným tímom v súťaži, ktorý ešte nevyhral. Na druhej strane má k dobru dohrávku s Prešovom.

Šarišania netriumfovali už tri duely v rade. Z deviatich možných bodov získali len dva, straty sú dosť citeľné pre jedného z ašpirantov na čelné pozície. Nečudo, že Prešovčania sú aktuálne až na 7. mieste. V tábore Tatrana navyše v minulých dňoch vyčíňalo ochorenie COVID-19. Uvidíme, či bude mať dozvuky aj na hracej ploche. Predchádzajúce dva domáce zápasy s Považskou Bystricou zvládol Tatran víťazne - 4:1 a 1:0. Plný bodový zisk by chcel i do tretice.

Výhrou nabudení Petržalčania si v týždni zlepšili náladu proti Humennému. Razom poskočili na 8. miesto a na vedúci Liptovský Mikuláš majú päťbodovú stratu. Cítia šancu, že v šlágri kola sa môžu ešte viac priblížiť k súperovi. V minulom ročníku s ním vyhrali oba vzájomné stretnutia (doma 2:1, vonku 4:2). Lenže v tomto ročníku je to iný Mikuláš a o Petržalke to platí rovnako. Liptáci sa pred prestávkou zdravo nabudili triumfom nad Zlatými Moravcami a pohodu v šatni vylepšil i výsledok ankety o Gól mesiaca. Prvým laureátom v tomto ročníka sa stal Ľuboslav Laura.

V nedeľu je na programe duel v Malženiciach, kde privítajú Slovan "B". Malženice sa predstavia doma už po šiestykrát a zatiaľ majú vyrovnanú bilanciu (2-1-2). Naopak, rezervu Slovana čaká už piate vystúpenie na ihriskách súperov. Pred rokom v prvom vzájomnom zápase góly nepadli, v bratislavskej odvete sa tešil Slovan po výhre 3:2.

PROGRAM 7. KOLA

PIATOK, 13. SEPTEMBER

Zlaté Moravce - Žilina "B" (18:00)

SOBOTA, 14. SEPTEMBER

Stará Ľubovňa - Humenné (16:00)

Petržalka - Liptovský Mikuláš (16:00) (TV JOJ ŠPORT)

Prešov - Považská Bystrica (16:00)

Púchov - Šamorín (16:00)

Zvolen - Pohronie (16:00)

NEDEĽA, 15. SEPTEMBER

Malženice - Slovan "B" (10:30) (TV JOJ ŠPORT)