Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osem gólov v šlágri MONACObet ligy, hetrik Franka zabezpečil Prešovu prvé miesto v tabuľke

Prešovčania sa vyhrievajú na čele tabuľky.
Prešovčania sa vyhrievajú na čele tabuľky.FB Tatran Prešov
Futbalisti Prešova zvíťazili v predohrávke 10. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže nad Pohroním. Hviezdil predovšetkým autor hetriku Matej Franko (23).

Pohronie - Prešov 3:5

Súboj proti sebe postavil súperov s vynikajúcou formou, ktorí si robia zálusk na postup do vyššej súťaže. Východniari síce v auguste prekvapivo podľahli nováčikovi zo Starej Ľubovne, no odvtedy už len víťazili - na konto si pripísali päť triumfov, z toho tri v lige a dva v pohári.

Pohronie nastupovalo do stretnutia v ideálnom rozpoložení. Doma v aktuálnom ročníku ešte neprehralo, v súťaži ťahalo páťzápasovú sériu bez porážky a v minulom kole si poradilo s ambicióznymi Zlatými Moravcami 2:0.

Prvé dejstvo ponúklo divákom bohatú gólovú nádielku a potvrdilo, že ide o šláger kola. Už v 9. minúte poslal domácich do vedenia Gambijčan Yusupha Kambi patriaci Podbrezovej a otvoril si strelecký účet v ročníku. Po polhodine hry zvýšil vedenie svojho tímu Filip Šilhart, čo prinútilo Prešovčanov odpovedať v priebehu 33. - 36. minúty hneď dvomi presnými zásahmi, ktoré si rozdelili Matej Franko a Patrik Šimko.

Zábavný polčas napokon priniesol ešte jednu ranu - zaznamenal ju opäť Šilhart. Pre českého zakončovateľa išlo o štvrtý gól v prebiehajúcej kampani.

Po zmene strán sa však misky váh preklopili na stranu Prešova a hviezdil predovšetkým jeden hráč - Franko, ktorý je v klube na hosťovaní z Karvinej. Ten rozvlnil sieť ešte dvakrát, tešiť sa môže z hetriku a hlavne z trojbodového zápisu svojho tímu. Skóre pečatil v závere Stanislav Olejník. Prešov je v neúplnej tabuľke na prvom mieste so štvorbodovým náskokom pred Zlatými Moravcami.