Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pohronie znova proti lídrovi MONACObet ligy. Petržalka v derby, šošoni bez gólu už 526 minút

Žilinčania chcú prelomiť dlhé čakanie na presný zásah.
Žilinčania chcú prelomiť dlhé čakanie na presný zásah.Facebook: Akadémia MŠK Žilina
MONACObet liga má za sebou tretinu súťaže a po nej je vzácne vyrovnaná. A to sú ešte počas reprezentačnej pauzy na programe štyri dohrávky. Zatiaľ sa na čele ocitli Petržalka, Prešov, Liptovský Mikuláš a Zlaté Moravce. Pokojne sa môže stať, že po víkende bude nový líder. Veď trebárs tretí Šamorín stráca na vedúci Prešov iba bod a štvrté Pohronie dva.

Ďalšiemu kolu sa venovala aj oficiálna podstránka ligy na webe Slovenského futbalového zväzu

Už piatkový súboj prinesie šláger kola, v ktorom sa stretnú dve mužstvá s aktuálne azda najlepšou formou v súťaži. Prešovčania sa od augustovej prehry na pôde nováčika Starej Ľubovne naštartovali k víťaznému septembru. Počas uplynulého mesiaca odohrali päť duelov a všetky víťazne - dva v pohári a tri v lige.

Pohronie ťahá v súťaži päťzápasovú šnúru bez prehry (2 víťazstvá, 3 remízy). V tabuľke doma je najlepším celkom, keď v doterajších 5 stretnutiach ešte neprehralo (4 výhry, 1 remíza). Jeho hráči sú síce oddýchnutí, lebo pred týždňom nehrali v Petržalke, ale o taký oddych určite nestáli, keďže v tíme šarapatil covid. Uvidí sa, aké dozvuky bude mať choroba. Každopádne, Pohronie v minulom domácom zápase hostilo vedúce Zlaté Moravce, ktoré zdolalo 2:0.

Tentoraz teda doma znova privíta lídra a tiež sa ho bude snažiť zaskočiť. Šarišania sú však v laufe a zdravo nabudení. V predošlom vystúpení vonku pripravili prvú domácu prehru Liptovskému Mikulášu a teraz by určite niečo podobné radi vyparatili aj Pohroniu. Stojí za zmienku, že Prešov v uplynulých dvoch sezónach vyhral všetky štyri vzájomné zápasy so skóre 12:1. 

Ostatné vzájomné strety patrili Tatranu.
Ostatné vzájomné strety patrili Tatranu.Flashscore

V sobotu bude priťahovať pozornosť súboj tabuľkových susedov v Liptovskom Mikuláši. Domáci si prechádzajú menšou výsledkovou krízou. Po prehre s Prešovom 1:2 a rovnakom výsledku v pohári na ihrisku v Bytči ich od tretieho neúspechu v rade uchránila posledná akcia v nadstavenom čase, keď vyrovnali duel v Humennom.

Považania tiež veľmi nemôžu vyskakovať, keďže vonku zatiaľ získali len dva body. Na druhej strane, v minulej sezóne platilo, že domáce celky v tomto prípade prehrali vzájomné zápasy. Na Liptove sa zrodil výsledok 1:2, na Považí 0:1. Budú pokračovať v tomto trende?

Na Liptove sa stretnú piaty a šiesty celok tabuľky.
Na Liptove sa stretnú piaty a šiesty celok tabuľky.Facebook: MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Púchovčania sa na domácej pôde budú snažiť prelomiť štvorzápasovú šnúru bez víťazstva, počas ktorej získali iba dva body. Presne totožne je na tom aj Stará Ľubovňa, tabuľkový sused Púchova. Gorali sú však jediným tímom v súťaži, ktorý vonku ešte nebodoval. Teraz ich čaká piaty pokus.

Netradične, až štyri stretnutia ponúka nedeľňajší predpoludňajší program. Pozornosť bude pútať predovšetkým derby Šamorín - Petržalka. Hostitelia majú dobrú fazónu. Z posledných šiestich ligových duelov vyhrali päť. Naposledy triumfovali na horúcej pôde ViOnu. Nastúpia však proti súperovi, ktorý im veľmi nesedí a ktorému v posledných troch majstrovských stretnutiach nedokázali streliť gól. V predminulej sezóne mu doma podľahli 0:2 a z minulej sezóny ich dokonca straší domáca prehra 0:7!

Na západe republiky sa chystá derby duel.
Na západe republiky sa chystá derby duel.Facebook: FC Petržalka

Zlaté Moravce neprežívajú vydarené obdobie. Tri body z posledných štyroch súbojov, v ktorých zaznamenali tri prehry, im riadne naštrbili jesenné plány. Vo veľmi vyrovnanej tabuľke sú síce na 2. mieste, no v prvej osmičke tímov má päť mužstiev odohraných o zápas menej a Petržalka dokonca o dva duely menej. FC ViOn sa teraz predstaví na pôde rezervy Slovana, ktorá v posledných dvoch domácich zápasoch bodovala naplno.

Malženice sa po rozpačitom začiatku postupne predierajú tabuľkou nahor a po troch ligových víťazstvách v rade ich od lídra delí iba rozdiel štyroch bodov. Na druhej strane je potrebné priznať, že ich v nedeľu čaká deviaty zápas v sezóne, no siedmy na domácom trávniku. Nováčik zo Zvolena sa už okukal v súťaži. Z posledných piatich kôl prehral iba raz a teraz bude chcieť potrápiť i trnavské "béčko".

V Žiline sa stretnú dva tímy so suverénne najhoršou aktuálnou formou. Rezerva MŠK získala v posledných piatich dueloch iba jediný bod, Humenčania síce dva, no okrem nich už iba jeden bod. Stále čakajú na prvý triumf. Naposledy oň prišli dosť smoliarsky v nadstavenom čase proti Liptovskému Mikulášu. Žilinčania sú na tom vďaka trom víťazstvám z úvodu ročníka relatívne dobre, no v spomínaných piatich zápasoch nestrelili gól a celkovo neskórovali už 526 minút.

Program 10. kola 2. ligy.
Program 10. kola 2. ligy.Flashscore