Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešov otočil duel v záverečnej desaťminútovke, Zvolen vyrovnal v nadstavenom čase

Prešovčania ukázali nezlomnosť a duel vyhrali.
Prešovčania ukázali nezlomnosť a duel vyhrali.facebook.com/fctatran
V poradí 7. kolo MONACObet ligy bolo v pôvodnom hracom termíne ochudobnené o tri zápasy, ktoré museli byť odložené pre počasie a nevyhovujúce podmienky. Aj preto sa v sobotu odohrali len tri duely, v ktorých Zvolen dvakrát dorovnával manko, aby nakoniec remizoval s Pohroním, Prešov otočil súboj s Považskou Bystricou, zatiaľ čo súboj posledných celkov na východe sa skončil bez gólov.

Zvolen - Pohronie 3:3

Pohrončania začali ako z partesu, keď už v 10. minúte viedli 2:0, pokojne to mohlo byť aj 4:0. Prv osamotený Adrian Lutka využil prízemný center Havrylenka, aby ukážkový priamy kop tesne spred šestnástky vykúzlil Jakub Jordán Jokel. Zvolen sa dostával do tempa len postupne, domáci tréner striedal dvojnásobne už v 22. minúte. Rozhodca mohol odpískať penaltu pre domácich v 1. polčase, nakoniec sa tak stalo okamžite po zmene strán.

Po malej domov zasiahol brankár Jurička napádajúceho Staršieho, pokutový kop premenil kapitán Gabriel Snitka. V 52. minúte sa začínalo odznova, keď hostia nechali osamoteného Köröša i hlavičkujúceho Viktora Úradníka na malom vápne. Festival šancí pokračoval ďalej, zlyhali však na jednej strane Úradník, Svetlík, na druhej Lutka, Havrylenko či niekoľkonásobne Šilhart...

Zvolenčania kondične odchádzali, čo Pohronie využilo na trefu v 78. minúte z kopačky Adama Horváta. Konečnú bodku však dali heroicky v nadstavenom čase domáci po zakončení Mateja Staršieho. Hostia tak nevyužili možnosť ísť priebežne na druhé miesto.

Prešov - Považská Bystrica 3:1

Úvodné dejstvo presný zásah neprinieslo. Blízko k nemu boli domáci Jendrek či Sovič, ktorý prišiel na hosťovanie z Košíc, ale i hosťujúci Jakubík s Kucharčíkom. Krátko po polčase zlyhal z päťky fatálne Prešov Franko, čo v 68. minúte potrestali Považskobystričania. Po ruke Sagnu si loptu na biely bod postavil Dušan Kucharčík a penaltu premenil. 

Prešov však zbrane nezložil, práve naopak, duel dokonale otočil. Po obrovskom tlaku sa v záverečnej desaťminútovke prv trafil do čierneho po šikovnej pätičke Stanislav Olejník, aby ho nasledovali David Fadairo i penaltový smoliar Landing Sagna. Tatran v neúplnej tabuľke poskočil na štvrté miesto, čím zároveň predbehol Považskú Bystricu.

Tabuľka MONACObet ligy po sobotňajších zápasoch.
Tabuľka MONACObet ligy po sobotňajších zápasoch.Flashscore

Stará Ľubovňa - Humenné 0:0

Vo východniarskom derby medzi poslednými celkami góly nepadli. Stará Ľubovňa si tak drží od Humenného trojbodový náskok, to v prebiehajúcom ročníku stále nevyhralo.

MONACObet liga v 7. kole s odkladmi, hrať sa nebude na troch miestach