Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešov v 2. kole MONACObet ligy s lekciou pre nováčika, druhý raz vyhralo aj Pohronie

Aktualizované
Krutý štart pre Zvolen. Po prehre 0:3 s Petržalkou nestačil nováčik rovnakým spôsobom ani na Prešov.
Krutý štart pre Zvolen. Po prehre 0:3 s Petržalkou nestačil nováčik rovnakým spôsobom ani na Prešov.facebook.com/zvolenmfk
V piatok boli na programe úvodné dva zápasy 2. kola MONACObet ligy. Prešov dal zabudnúť na ťažkopádnu výhru z úvodného stretnutia a nováčika zo Zvolena porazil hladko 3:0. Prehral aj druhý novic v súťaži, Stará Ľubovňa nestačila na Pohronie pomerom 1:2.

Prešov - Zvolen 3:0

Štart duelu bol posunutý o 15 minút, údajne pre meškanie Prešovčanov a ich nechcenú účasť v zápche, keďže domáce zápasy hrajú v Stropkove. Ten je vzdialený približne 50 kilometrov a aj 50 minút cesty od metropoly Šariša.

Prešovu trvalo takmer celý polčas, kým sa presadil Landing Sagna. Predtým zahadzovali vyložené šance Tatrana Legnani, Fadairo, Župa, či práve Sagna, ktorý nakoniec odklial svätyňu Zvolena. Naopak, hostia sa nepresadili po kontre, ktorú hasil kapitán Šimko.

Nováčik si držal nádej na zisk bodov 70 minút. Potom prišla silná trojminútovka, keď sa najprv v úniku presadil zoči-voči gólmanovi Arthur Legnani, aby potom potrestal chybu súpera pri rozohrávke zakončením do prázdnej brány druhým zásahom Sagna. 

Ašpirant na postup má po dvoch stretnutiach na konte šesť bodov pri skóre 4:0. Zvolenčania sami gól ešte nestrelili, inkasovali ich šesť po dvoch zhodných porážkach a na premiérový bod si budú musieť počkať.

Tabuľka MONACObet ligy po piatkových zápasoch 2. kola.
Tabuľka MONACObet ligy po piatkových zápasoch 2. kola.Flashscore

Pohronie - Stará Ľubovňa 2:1

Domáci mohli vyhrávať už v tretej minúte, ale Havrylenkovu strelu vytesnil na brvno blokom Ervín Matta. V úvodnom dejstve sa zaskveli obaja gólmani - ako na strane Pohronia Jurička, tak na strane Starej Ľubovne Yakubu. Duel nabral kuriózny smer pred prestávkou, keď arbiter Boris Benedik vylúčil po dvoch žltých kartách už spomínaného Mattu, ktorý odohral v premiére za nováčika len 33 minút, a Ousmana Kujabiho. Oba celky mali na ihrisku len 10 mužov.

Pohronie rozhodlo o triumfe dvomi zásahmi v 56. a 64. minúte. Prv ťažil z práce striedajúceho Šilharta Andrij Havrylenko, aby naňho krásnym individuálnym prienikom nadviazal po hodine hry Adam Horvát. Až v nadstavení sa nádherným kúskom blysol Erik Kramár, na vyrovnanie už hosťom čas nestačil. 

Stará Ľubovňa síce debutovo skórovala v MONACObet lige, ale rovnako ako druhý nováčik zo Zvolena je naďalej bez bodu. Pohronie si, naopak, drží stopercentnú bilanciu.