Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešov v šlágri MONACObet ligy remizoval s Petržalkou, Mikuláš predbehol na čele ViOn

Aktualizované
Zlaté Moravce využili zaváhanie Prešova a vedú MONACObet ligu.
Zlaté Moravce využili zaváhanie Prešova a vedú MONACObet ligu. facebook.com/fcvion
Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku s názvom MONACObet liga pokračovala v sobotu štyrmi zápasmi štvrtého kola. Najväčšiu pozornosť pútal šláger minulosezónnych neúspešných ašpirantov na postup do Niké ligy medzi Prešovom a Petržalkou, ktorý sa skončil deľbou bodov. Využili to Zlaté Moravce, ktoré sa posunuli do čela tabuľky. Ale nie nadlho, pretože Liptovský Mikuláš uspel s Púchovom a skóre je prvý.

Prešov - Petržalka 1:1

V Stropkove, kde hrá Prešov svoje domáce zápasy, začali lepšie hostia, keď Knurovský zlikvidoval príležitosť Mazana. Na opačnej strane sa blysol Halouska pri pokusoch Castellana a Sagnu. Vedenia sa však ujali v 17. minúte predsa len Petržalčania, Šurnovského priamy kop usmernil do siete hlavou Péter Nagy. Šarišania mali krátko pred polčasom silnú trojminútovku, no Fadairo sa presadil len z ofsajdu, Richard Nagy hlavičkoval nad a iba o centimetre neuspel po druhý raz ani Sagna.

David Fadairo sa napriek neúspechu z prvého dejstva nakoniec zapísal do streleckej listiny v 53. minúte po pase od Franka. Ďalší gól už nepadol, hoci Prešov zatlačil Petržalku, avšak v obrovských príležitostiach opäť zlyhali Fadairo so Sagnom, Šimko, Franko či Gladiš, ktorý pálil do brvna. Východniari zostávajú síce neporazení, ale na čelo tabuľky sa nateraz nevracajú. Futbalistom z hlavného mesta patrí po štyroch súbojoch prekvapivo až siedma priečka a po nedeli môžu klesnúť ešte nižšie.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Humenné - Zlaté Moravce 0:1

Naopak, do čela MONACObet ligy idú Zlaté Moravce, ktoré hodili za hlavu minulotýždňovú deľbu bodov práve s Prešovom. Jediný gól stretnutia zaknihoval Levan Nonikašvili v 27. minúte. Humenné bolo blízko k vyrovnaniu v samom závere, avšak ani Okunola, ani Cmiljanovič neprekonali Richtera v bráne hostí.

Považská Bystrica - Zvolen 3:1

Považská Bystrica nedala najmenšiu šancu nováčikovi zo Zvolena, keď už v 52. minúte viedla rozdielom triedy 3:0. Skóre domáci otvorili v tretej minúte, keď sa tretím gólom v treťom súboji ročníka presadil Daniel Rapavý

Liptovský Mikuláš - Púchov 2:0

V poslednom strete sobotného programu uspeli Liptáci s Púchovom. Domáci sa tak dostali, vďaka lepšiemu skóre, do čela tabuľky pred Zlaté Moravce. Ešte do prvého polčasu skóroval Laura, na ktorého po zmene strán nadviazal Bartoš. Skúsený futbalista zaznamenal okrem zásahu aj asistenciu. Mikuláš pokračuje v sezóne bez prehry. Púchov, naopak, stále čaká na prvý triumf.