Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešovčania na víťaznej vlne, pri Dunaji môžu pridať desiaty zárez

MONACObet liga / Flashscore
Prešov by teoreticky mohol definitívne ovládnuť jeseň.
Prešov by teoreticky mohol definitívne ovládnuť jeseň.FC Tatran Prešov
Do konca jesennej časti MONACObet ligy zostávajú posledné tri kolá. Prešovčania majú na čele 5-bodový náskok pred Liptovským Mikulášom a 6-bodový pred Zlatými Moravcami a Malženicami. Za určitých okolností sa už po víkende môže rozhodnúť o jesennom majstrovi. Ale nepredbiehajme.

Dvanáste kolo odštartuje piatkovým zápasom v Žiari nad Hronom, kde Pohronie privíta Považskú Bystricu. Pôjde teda o súboj mužstiev, ktoré v minulom kole nebodovali, neskórovali a z víťazstva sa naposledy tešili pred mesiacom. Protagonistov delí v tabuľke jediný bod. Ak by sa zrodil nerozhodný výsledok, nebolo by to nič prekvapujúce, keďže v doterajších štyroch vzájomných dueloch sa zrodili až tri remízy. Pre domáich pôjde zároveň o rozlúčku so svojimi fanúšikmi v tomto kalendárnom roku, keďže zostávajúce dve merania síl odohrajú na trávnikoch súperov.

To isté platí i pre Malženice, ktoré v rámci sobotňajšieho programu privítajú Petržalku. Dynamo ťahá v MONACObet lige 7-zápasovú sériu bez prehry (5 víťazstiev, 2 remízy) a pred sebou má novú výzvu, keďže v tejto súťaži ešte celok z hlavného mesta nezdolalo. V minulom ročníku doma prehrali a vonku remizovali. Bratislavčania sa v ostatnom období trikrát v rade predstavili vonku a vo všetkých prípadoch zvíťazili, pričom inkasovali iba gól (Žilina B 1:0, pohár v Tomášove 6:0, Šamorín 2:1). Následne ich čakali tri domáce vystúpenia a všetky prehrali, pričom pre zmenu strelili iba jeden presný zásah (L. Mikuláš 0:1, pohár s Košicami 0:3, Slovan B 1:2). 

Tretie Zlaté Moravce cestujú do Púchova, kde by už vzhľadom na vysoko stanovené ambície potrebovali uchmatnúť body. Veď v ostatných konfrontáciách z 12 možných získali iba štyri. Veľmi podobnú fazónu majú i Považania, no tých čaká perný záver jesene. Po ViOne cestujú na ihriská Petržalky a Prešova.

V súboji nováčikov sa Stará Ľubovňa pokúsi o prvý bodový zisk z vonkajšieho prostredia a možno i preskočiť predposledné Humenné. Dvanásty Zvolen zasa túži po triumfe, ktorý by ho katapultoval do stredu tabuľky.

V nedeľňajšom programe MONACObet ligy chcú Prešovčania na pôde rezervy Slovana zaútočiť na desiate víťazstvo v rade. V lige majú na konte šesť výhier, ďalšie tri pridali v pohári. Líder tabuľky je momentálne v laufe. Tréner Marek Petruš má problém vybrať najlepších 11 hráčov, lebo do základnej zostavy sa mu tlačí množstvo futbalistov. Aj naposledy v pohári proti ligovej Skalici (3:2) ukázali jeho zverenci, ktorí dostávajú menej šancí, že majú výbornú formu.

Poradie v tabuľke MONACObet ligy.
Poradie v tabuľke MONACObet ligy.Flashscore

Humenčania sa v uplynulom kole dočkali prvého víťazstva, od ktorého sa chcú odraziť k úspešnejším výsledkom. Uvidíme, nakoľko sa im to vydarí už najbližšie v Šamoríne, ktorý ku koncu jesene stráca drajv. Aktuálne ťahá šnúru štyroch porážok, z nich jednu v Slovnaft Cupe. 

Žilinská rezerva v minulom kole rezolútne uťala dlhočiznú sériu bez gólu, keď v Považskej Bystrici vyhrala 4:0 a suverenitu z trávnika konkurencie sa bude snažiť potvrdiť na vlastnom štadióne proti Liptovskému Mikulášu, ktorý z 2. miesta potrebuje naháňať vedúci Prešov. Pre Liptákov to bude už tretí duel v rade vonku. V Petržalke vyhrali 1:0, v Starej Ľubovni remizovali 2:2 a ani do tretice sa nechcú vracať naprázdno.