Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Raketové štarty z produkcie Malženíc a Petržalky, derby na západe patrilo hosťom

Malženice zaknihovali hladký triumf.
Malženice zaknihovali hladký triumf.Facebook: OFK Dynamo Malženice
Diváci, ktorí meškali na dva z troch zápasov nedeľného programu 10. kola MONACObet ligy, prišli o veľa. V Malženiciach a Šamoríne padali presné zásahy hneď od úvodných minút. Gólové momenty však neboli k videniu v Žiline, kde tamojšia rezerva remizovala s Humenným.

Malženice - Zvolen 4:0

Po nie príliš vydarenom štarte do sezóny zaknihovali Malženice tri víťazstvá po sebe, čo ich priblížilo len na rozdiel štyroch bodov od vrcholu tabuľky. Proti Zvolenu ich čakalo už siedme domáce vystúpenie v aktuálnej ligovej sezóne. Hostia pred touto bitkou prehrali z ostatných piatich kôl iba raz, z Malženíc si však body neodniesli.

Smerovanie zápasu určilo už úvodných sedem minút, po ktorých hostitelia viedli zásluhou Drugu a Kudličku 2:0. Krátko pred polčasom ich na listine strelcov doplnil švédsky legionár Ahl. V 65. minúte Druga pridal svoj druhý zásah, ktorým spečatil zisk troch bodov. Víťaz duelu je tesne za prvou ligovou trojicou.

Situácia na čele tabuľky 2. ligy.
Situácia na čele tabuľky 2. ligy.Flashscore

Šamorín - Petržalka 1:2 

Šamorín hostil derby duel s Petržalkou. Domáci z predošlých šiestich zápasov vyhrali až päť, naposledy si tri body uchmatli z ihriska Zlatých Moraviec. Pred touto bitkou ich však strašila štatistika, ktorá hovorila, že v posledných troch súťažných stretoch s Petržalčanmi sa nepresadili ani raz. Výkričníkom bola aj minulosezónna domáca prehra 0:7.

Gólové negatívum hostitelia síce dokázali zmazať, no triumf z toho nebol. Rovnako ako v Malženiciach, tak aj tu diváci videli expresný začiatok stretnutia. V tretej minúte Nagy nepremenil pokutový kop, pripravený Mazan však dokončil prácu kolegu a otvoril skóre. Už o dve minúty neskôr sa presadil aj Danek a bolo 2:0. Jediný presný zásah Šamorína strelil pred záverečnou štvrťhodinou Brazílčan Cardoso.

Šamorínu sa proti Petržalke nedarí.
Šamorínu sa proti Petržalke nedarí.Flashscore

Ďalší výsledok:

Žilina B - Humenné 0:0