Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešná premiéra Jarábka na lavičke Malženíc, triumf Prešova. Humenné stále nevyhralo

Aktualizované
Jarábek má dôvod na radosť.
Jarábek má dôvod na radosť.ČTK / Ožana Jaroslav
8. kolo druhej najvyššej súťaže si v sobotu pre fanúšikov pripravilo porciu troch zápasov. Malženice s novým trénerom zdolali Starú Ľubovňu, Humenné opäť neuspelo a ostáva posledné. Prešov porazil Liptovský Mikuláš.

Malženice - Stará Ľubovňa 2:0

Zaujímavý moment videli diváci v Malženiciach, kde absolvoval premiéru nový tréner Juraj Jarábek. Keďže po odchode Pavla Bartoša viedol domácich v dueli so Šamorínom (2:1) Vladimír Glonek, ale chýbala mu požadovaná licencia, klub sa dohodol s bývalým koučom Karvinej. Ten mal zažiť debut minulý týždeň proti Slovanu B, no duel bol z dôvodu zlého počasia odložený. Malženice sa cez reprezentačnú prestávku posilnili aj o jedného hráča - z českého Příbramu prišiel Cyperčan Theodoros Andronikou.

Nováčik zo Starej Ľubovne sa nachádzal na predposlednom mieste tabuľky s piatimi bodmi a v troch zápasoch vonku prehral, mal teda čo naprávať. Od úvodných minút však bolo zrejmé, kto bude držať opraty v pomyselných rukách. V 23. minúte po asistencii Karhana otvoril skóre Martin Šulek presne umiestnenou hlavičkou a do polčasu bolo vymaľované. Päť minút pred odchodom do kabín zvýšil na 2:0 z pokutového kopu Timotej Kudlička.

Považská Bystrica - Humenné 3:1

Považania privítali posledné Humenné, ktoré v ročníku ani raz nezvíťazilo. Domáci okupujú stred tabuľky a trojbodový zápis považovali za povinný. Z gólu sa tešili už v 11. minúte po veľkej chybe gólmana Brédu, ktorý vybehol z brány a chcel odkopnúť loptu, lenže netrafil. Jakubovi Tancíkovi tak naservíroval presný zásah ako na podnose.

Brankár hostí sa nevyznamenal ani po zmene strán. V 49. minúte vyrazil Praženkovu strelu priamo pred Maroša Čurika a ten sa nemýlil. Na konci stretnutia rozvlnil sieť aj Praženka, v nadstavenom čase zaznamenal čestný úspech Humenného Sitarčík. Východniari tak na prvý triumf v ročníku stále čakajú.

Liptovský Mikuláš - Prešov 1:2

Domácich poslal do vedenia v 21. minúte Tomáš Staš, no súboj dvoch horúcich kandidátov na postup do Niké ligy napokon rozhodla otočka Prešovčanov v rozmedzí desaťminútovky v prvom prvom polčase. Na gól Nigérijčana Davida Fadaira nadviazal jeho spoluhráč Matej Franko.

Liptovský Mikuláš tak utrpel prvú domácu prehru v sezóne a s 13 bodmi mu patrí štvrtá priečka. Prešov v tabuľke preskočil svojho súpera o bod a je tretí. Zaujímavosťou je, že Liptáci prehrali s Prešovom v minulom ročníku oba zápasy na nulu. Tentokrát síce skórovali, no aj tak ostali bez bodového zápisu.