Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný vstup do sezóny pre Pohronie, triumf nad béčkom Žiliny sa zrodil až v úplnom závere

Nová sezóna druhej ligy oficiálne odštartovala.
Nová sezóna druhej ligy oficiálne odštartovala.monacobetliga.sk
Novú sezónu druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku odštartovala piatková predohrávka medzi Pohroním a Žilinou B. Ďalších päť zápasov sa hrá v sobotu, program 1. kola uzatvorí nedeľňajší duel medzi Šamorínom a Liptovským Mikulášom.

Pohronie - Žilina B 3:2

Pohronie muselo počas prípravy riešiť trénerskú otázku po tom, čo Vladimír Cifranič prijal ponuku Podbrezovej. Nahradil ho Matej Čobík Ferčik, na poste asistenta ostal Erik Grendel. Do Petržalky sa presunul najproduktívnejší hráč posledného ročníka 2. ligy Peter Mazan (15 gólov + 8 asistencií), Nicolas Šikula posilnil Banskú Bystricu, do Kanianky prestúpil ďalší skúsený matador Štefan Pekár. Mužstvo obsadilo v minulej sezóne 10. miesto v tabuľke. Len o bod viac získalo v ročníku žilinské béčko, ktoré sa umiestnilo na 9. mieste. 

Do vzájomného súboja vstúpili lepšie domáci, ktorých už po 20. minútach hry poslal do vedenia 19-ročný futbalista z Gambie Muhammed Hydara. Šošoni ešte v prvom dejstve vyrovnali po zásahu Lukáša Prokopa, no po polčasovom hvizde odchádzali do kabín spokojnejší hráči Pohronia - v 44. minúte naklonil misky váh na ich stranu ďalší mladý Gambijčan Ousman Kujabi. V druhom dejstve sme videli dva presné zásahy - druhýkrát v stretnutí rozvlnil sieť Prokop, tri body pre Pohronie však dve minúty pred koncom riadneho hracieho času zariadil Čech Filip Silhart.

V tejto sezóne je v pelotóne 14 účastníkov, čo sa prejavilo na počte zostupujúcich - presnejšie, nový ročník bude len o jednom tíme, ktorý vypadne. Do najvyššej súťaže postúpi priamo víťaz, na druhý tím tabuľky čaká baráž proti predposlednému z najvyššej súťaže.