Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Petržalke sa hrať nebude. Prešov v bitke východniarov, lídra čaká nováčik

Fadairo (vpravo) bude najbližšie trápiť obranu Starej Ľubovne.
Fadairo (vpravo) bude najbližšie trápiť obranu Starej Ľubovne.FB: FC Tatran Prešov
Nová sezóna MONACObet ligy napíše už svoje piate kolo. Ochorenie COVID-19 sa aj tentoraz postaralo o neúplný scenár zápasového víkendu. Stretnutie museli odložiť v Petržalke.

Piatemu kolu nového ročníka sa venovala aj oficiálna podstránka ligy na webe Slovenského futbalového zväzu

V treťom kole sa neodohral duel Púchov - Považská Bystrica (preložili ho na 6. september). Príčinou bolo deväť pozitívne testovaných hráčov hostí. Pred zápasmi piateho kola sa situácia zopakovala. Tentoraz sa listina maródov nepríjemne rozširuje v Petržalke, ktorá musela odložiť súboj s Humenným.

"Z dôvodu rozšírenia ochorenia COVID-19 medzi našimi hráčmi a realizačným tímom i výrazne zhoršeného zdravotného stavu dotknutých osôb je sobotňajší zápas zrušený,” zverejnila informáciu Petržalka. Náhradný termín zápasu je 10. septembra o 15:30.

Zápasový itinerár odštartuje v piatok v Púchove, domáci sú sklamaní z doterajších výsledkov. Je síce pravda, že duel s Považanmi majú k dobru, no doterajší jediný bod z Humenného sa im po veľmi vydarenej príprave, v ktorej raz remizovali a trikrát vyhrali na nulu, máli. Chuť si chcú napraviť proti žilinskému béčku, no mladí šošoni sú vo forme. Ťahajú sériu troch víťazstiev, ktorá ich katapultovala už na tretie miesto.

Žilinčania vyhrali trikrát v rade.
Žilinčania vyhrali trikrát v rade.FB: Akadémia MŠK Žilina

Pod reflektormi privítajú druhé Zlaté Moravce celok Považskej Bystrice, proti ktorej sa budú snažiť potvrdiť body z vonku. ViOn totiž v troch súbojoch u súperov nestratil ani bod a neinkasoval. Doma zatiaľ iba remizoval s Prešovom 2:2. Naopak, pre hostí pôjde vôbec o prvý duel vonku. Doteraz sa totiž predstavili v troch stretnutiach iba doma a zaľúbili sa do výsledku 3:1. Najprv týmto skóre podľahli rezerve Slovana a následne takto zdolali Malženice i Zvolen.

Slovanistické béčko odštartovalo súťaž veľmi dobre po víťazstve 3:1 v Považskej Bystrici, no vzápätí nasledovali tri prehry, túto nepriaznivú sériu chce zastaviť proti Šamorínu. Ten si ako jeden z dvoch účastníkov ligy vylepšil počas týždňa náladu v druhom kole Slovnaft Cupu. Na ihrisku FA Matúšova zem vyhral 7:0. Do streleckej listiny sa zapísali iba legionári - Ukrajinci Puchtjejev (2), Leščynskij, Striukov, Estónec Vassiljev, Senegalčan Sylla a Landry Beugre z Pobrežia Slonoviny.

Šamorínčania si počas týždňa zastrieľali.
Šamorínčania si počas týždňa zastrieľali.Flashscore

Vo Zvolene privítajú lídra z Liptovského Mikuláša. Inak povedané, najslabšia defenzíva v súťaži (10 inkasovaných gólov) hostí najlepšiu ofenzívu (9 strelených gólov). Nováčik sa určite bude chcieť vytiahnuť na favorita, no bude to mať veľmi ťažké, lebo Liptáci sú v laufe.

Na východe Slovenska sa chystá derby - Stará Ľubovňa vyzve Prešov. Hostiteľ zápasí predovšetkým s koncovkou. V doterajších štyroch predstaveniach zaknihoval jediný zásah - najmenej zo všetkých druholigistov. S jediným bodom mu patrí posledné miesto. Naopak, Prešovčania majú oveľa väčšiu útočnú silu. Hlavne sa môžu spoliehať na Sagnu (4 góly) a Fadaira (2), ktorí strelili šesť zo siedmich gólov Tatrana.

Hostia si tentoraz dajú určite väčší pozor na svojho súpera. V živej pamäti majú nepríjemnú facku zo začiatku prípravy spred pár týždňov. V Ľuboticiach vtedy privítali Starú Ľubovňu a po jasnom polčase 3:0 sa zdalo, že otázna bude iba výška skóre. Tréner Tatrana Marek Petruš však zažil šok. Druhý polčas jeho zverenci prehrali 0:4. Uvidíme, či sa poučili z tohto obratu.

Prešov bude hostiť bitku východniarov.
Prešov bude hostiť bitku východniarov.FB: FC Tatran Prešov

V nedeľu predpoludním sa Malženice pokúsia zastaviť nelichotivú sériu troch prehier. Pohronie sa na stretnutie dobre naladilo v Slovenskom pohári, keď zvíťazilo vo Veľkom Krtíši 6:0. Ako keby chcelo ukázať, že nie je len tímom domáceho prostredia. V Žiari nad Hronom totiž vyhralo všetky tri stretnutia rozdielom jedného gólu. Vonku neuspelo v Šamoríne (0:2). Pri súčasnom rozpoložení oboch tímov by sme sa nečudovali, keby sa zopakovala vlaňajšia remíza 1:1.

Neúplný program piateho kola 2. ligy.
Neúplný program piateho kola 2. ligy.Flashscore