Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vedúce kvarteto si to rozdá v dvoch ťahákoch kola. Jarábek sa vracia, slávnosť v Šamoríne

Jarábek sa stal novým trénerom Malženíc.
Jarábek sa stal novým trénerom Malženíc.TASR – Roman Hanc
Už štyri zo siedmich kôl MONACObet ligy bolo neúplných a zdá, že počas najbližších troch dní by sme mohli byť svedkami kompletného programu 8. kola. A v ňom budú pútať pozornosť hneď dva ťaháky z čela tabuľky, o ktoré sa postará vedúce kvarteto tímov.

Ďalšiemu kolu sa venovala aj oficiálna podstránka ligy na webe Slovenského futbalového zväzu

Už v piatok sa fanúšikovia môžu tešiť na prvý šláger. Pod umelým osvetlením hostí tretie Pohronie lídra zo Zlatých Moraviec. Domáci ťahajú sériu troch remíz, ktorú by radi ukončili víťazstvom. A na vlastnom trávniku je na to ideálna príležitosť, keďže Pohronie je v tabuľke domácich zápasov najlepším tímom v súťaži.

Na druhej strane však nastúpi proti najlepšiemu celku na ihriskách súperov. V Pohroní vládlo nejaký čas sklamanie zo zápasu vo Zvolene, lebo hostia dvakrát viedli - 2:0 i 3:2 a nakoniec prišli o víťazstvo v druhej minúte nadstaveného času. To ViOn po jasnom víťazstve 4:0 na Žilinou B je v oveľa lepšom rozpoložení. Uvidíme, kto nakoniec uspeje v súboji najlepších tímov doma a vonku.

Aktuálna tabuľka súťaže.
Aktuálna tabuľka súťaže.Flashscore

O 24 hodín neskôr má výkop ďalší atraktívny duel - druhý Liptovský Mikuláš hostí štvrtý Prešov. Liptáci sú síce v tabuľke na tom lepšie, pričom doma v troch zápasoch nestratili ani bod, no Prešov naposledy konečne potvrdil svoju kvalitu v závere proti Považskej Bystrici, keď za sedem minút otočil z 0:1 na 3:1. To sa môže pokojne prejaviť i na Liptove. Zlaté Moravce už tak zaskočili (2:2).

Tým skôr, ak tréner Prešova Marek Petruš dokonale pozná hráčov Liptovského Mikuláša, keďže viedol tento tím a sú v ňom stále viacerí futbalisti, ktorí hrali pod jeho vedením, takže ovláda ich silné stránky i slabiny. Napokon, potvrdilo sa to aj v minulom ročníku. Tatran vyhral oba vzájomné zápasy - doma 1:0, vonku 2:0.

Malženice odohrajú piaty zápas v rade na domácom ihrisku. Po dvoch prehrách a remíze sa naposledy dočkali konečne víťazstva nad Šamorínom a teraz by ho chceli potvrdiť aj proti nováčikovi zo Starej Ľubovne, ktorý vonku stále čaká na prvý bod.

Vo všetkých troch prípadoch bol k nemu pomerne blízko, keďže zakaždým prehral iba o gól. Malženice povedie premiérovo skúsený tréner Juraj Jarábek, pričom káder vystužil 23-ročný Cyperčan Theodoros Andronikou.

Považská Bystrica naposledy siahala po prekvapení, keď na pôde Tatrana viedla ešte v 80. minúte 1:0, no napokon prehrala 1:3. Doma bude chcieť proti poslednému Humennému potvrdiť rolu favorita. Musí sa však mať na pozore, lebo východniari sa pod novým trénerom Jantekom pomaličky zlepšujú.

V Petržalke prišli o bod v 85. minúte po góle z jedenástky, no v Starej Ľubovni už zabodovali po bezgólovej remíze a tretie vystúpenie v rade vonku by tiež chceli umocniť bodovým ziskom. Napokon, v minulom ročníku na Považí zvíťazili 3:1.

Aj nedeľňajší program je zložený z troch zápasov. Bratislavská rezerva privíta Púchov. Slovanisti sa v súťaži predstavia po troch týždňoch a proti Považanom ich čaká náročný súboj. Púchovčania sú totiž pre nich doma strašiakom. Posledné dve vzájomné stretnutia na vlastnom ihrisku s nimi totiž prehrali 2:4 a 1:4.

Šamorínčania hostia nováčika zo Zvolena, ktorý v súťaži ťahá šnúru troch zápasov bez prehry - raz vyhral a dvakrát remizoval. V Šamoríne bude veľká slávnosť, pri ktorej si pripomenú 110. výročie založenia klubu. Diváci budú mať voľný vstup a môžu sa tešiť na bohatý sprievodný program, ocenenie osobností i predstavenie nových dresov.

Žilinská rezerva hostí Petržalku, s ktorou v minulom ročníku prehrala oba vzájomné súboje. Mladíci MŠK sa dostali do streleckej krízy. V posledných troch stretnutiach neskórovali a celkovo nestrelili gól už 346 minút. Naposledy sa v koncovke presadili 18. augusta.

PROGRAM 7. KOLA

PIATOK, 20. SEPTEMBER

Pohronie - Zlaté Moravce (18:00)

SOBOTA, 21. SEPTEMBER

Malženice - Stará Ľubovňa (15:30)

Považská Bystrica - Humenné (15:30)

Liptovský Mikuláš - Prešov (18:00)

NEDEĽA, 22. SEPTEMBER

Šamorín - Zvolen (10:30)

Slovan Bratislava B - Púchov (10:30)

Žilina B - Petržalka (10:30)