Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn stratil dvojgólové vedenie, Prešovu patrí po remízovom šlágri prvé miesto

Šláger kola víťaza nepriniesol.
Šláger kola víťaza nepriniesol.MONACObet liga
3. kolo MONACObet ligy odštartoval piatkový súboj Zlatých Moraviec s Prešovom, ktorý sa skončil deľbou bodov. O remíze rozhodol v druhom polčase dvojgólový Landing Sagna (24), bývalý hráč Košíc.

Zlaté Moravce - Prešov 2:2

Tri odohraté kolá, žiadna prehra a ani jeden inkasovaný gól. S takouto bilanciou nastupovali na druholigový šláger mužstvá ViOnu a Prešova. Oba tímy patria k favoritom na postup do najvyššej súťaže a očakáva sa, že sa budú počas sezóny preháňať v boji o prvé miesto.

V máji 2023 zvládli Zlaté Moravce proti Tatranu pamätnú baráž o udržanie sa v najvyššej súťaži. V Ličartovciach síce prehrali 0:1, no doma zvíťazili 3:0. O rok na to už však vypadli. Moravčanom sa v posledných rokoch, keď sa stretli s Prešovčanmi doma, celkovo darilo. Východniari vyhrali vonku naposledy pred 12 rokmi 2:1. V nasledujúcich vzájomných zápasoch na ihrisku ViOn-u raz remizovali a päťkrát prehrali, pričom v nich strelili jediný gól. Karty teda boli pred súbojom rozdané.

Aktuálna tabuľka 2. ligy.
Aktuálna tabuľka 2. ligy.Flashscore

Fanúšikovia domácich prvýkrát jasali v 23. minúte, keď po osi Suľa- Baumgartner - Nonikašvili zakončil posledný menovaný a poslal svoj tím do vedenia. Východniari dostali ďalší tvrdý direkt pred odchodom do kabín, Balaj sklepol center pre Denisa Baumgartnera a slovenský stredopoliar prekonal gólmana Knurovského.

Hostia strelili kontaktný gól po hodine hry. Fadairo po súboji s Kadlecom vyslal pred bránu prihrávku, Franko predĺžil hrací predmet a striedajúci Landing Sagna sa nemýlil. Senegalský zakončovateľ prežil vydarený zápas a šesť minút pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal po presnej hlavičke. Body sa tak delili a Prešov je na prvom mieste tabuľky o skóre práve pred ViOn-om.