Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn v ťaháku kola. Šošoni už dva mesiace bez gólu, Tatran od septembra neprehral

Tatran chce potvrdiť pozíciu lídra.
Tatran chce potvrdiť pozíciu lídra.Facebook: FC Tatran Prešov
Ešte pred niekoľkými mesiacmi by sme si len ťažko vedeli predstaviť skutočnosť, že v súvislosti so zápasom 11. kola MONACObet ligy medzi Zlatými Moravcami a Malženicami budeme hovoriť ako o šlágri kola. Skutočnosť je však taká, že hostia vyhrali posledných päť zápasov, na 4. mieste tak majú rovnaký počet 19 bodov ako tretí ViOn.

Ďalšiemu kolu sa venovala aj oficiálna podstránka ligy na webe Slovenského futbalového zväzu

Malženice zatiaľ odohrali vonku iba dva duely. Doma sa im darilo, preto majú v súťaži druhú najlepšiu ofenzívu, ktorej bude čeliť najlepšia ligová defenzíva. Do konca jesene už veľa kôl nezostáva a ViOn chce zabrať, aby zimoval čo najvyššie.

Keďže Moravčania zostúpili z Niké ligy, pôjde o prvý vzájomný súboj v druhej najvyššej súťaži. Okrem toho sa súperi stretli dvakrát. Počas letnej prípravy ViOn vyhral v Malženiciach 2:0 a pred rokom v rámci šestnásťfinále Slovnaft Cupu uspel na rovnakej pôde 2:1.

Ťahákom kola je stret na ihrisku Zlatých Moraviec.
Ťahákom kola je stret na ihrisku Zlatých Moraviec.Facebook: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

Humenčania stále čakajú na prvé víťazstvo v sezóne. Po 10. kole majú na poslednom mieste iba 4 body. Najvýchodnejší celok súťaže sa ale ukazuje v dobrom svetle, hráči idú v zápasoch naplno a už neraz siahali po troch bodoch, no doplatili na zlyhania v koncovke, ktoré ich psychicky zrážajú.

V posledných dvoch domácich vystúpeniach hostili dva najlepšie celky súťaže. S Liptovským Mikulášom remizovali 1:1 po góle v druhej minúte nadstaveného času. S vedúcim Prešovom prehrali 0:1 po góle z 90. minúty. Teraz hostia šiesty tím tabuľky z Pohronia, proti ktorému sa im doteraz darilo. Vo vzájomných stretoch ešte neprehrali - Humenné si pripísalo tri triumfy a jednu remízu.

Výsledky stretov Humenného s Pohroním.
Výsledky stretov Humenného s Pohroním.Flashscore

Už šesť duelov a celkovo 616 minút sú bez streleného gólu hráči žilinskej rezervy. Naposledy skórovali 18. augusta, keď v Malženiciach vyhrali 1:0. Na ihrisku Považskej Bystrice budú chcieť konečne zlomiť túto neslávnu sériu. V minulom ročníku mladí šošoni prehrali oba vzájomné zápasy.

Domáci Považania v úvodných ôsmich predstaveniach dosiahli až sedemkrát výsledok 3:1. Medzitým prešli na novú výsledkovú formu - výhra, remíza, prehra. Proti Žilinčanom by teda podľa toho mali vyhrať. Uvidíme, či budú pokračovať v tomto režime.

Šošoni zažívajú gólové suchoty.
Šošoni zažívajú gólové suchoty.Flashscore

Líder z Prešova privíta doma piaty Šamorín. Kým Šarišania sú v laufe, hráčom od Dunaja ako keby v poslednom čase dochádzal dych. Tatran ťahá sériu siedmich víťazstiev v rade (dve v pohári). Naopak, Šamorínčania evidujú tri prehry po sebe. V posledných dvoch sezónach zakaždým platilo, že v týchto stretnutiach uspelo domáce mužstvo. Bude to platiť i tentoraz?

Hráči Liptovského Mikuláša sú síce na 2. mieste, no v koncovke sa nejdú dvakrát pretrhnúť. V lige majú šnúru šiestich súbojov, v ktorých strelili po jednom góle. Stačilo im to na tri víťazstvá, jednu remízu a dve prehry. Vystačia si s jedným gólom aj u nováčika v Starej Ľubovni, ktorý zatiaľ boduje len na vlastnom štadióne?

Tatran má sedem súťažných triumfov v rade.
Tatran má sedem súťažných triumfov v rade.Flashscore

Sobotňajší program uzavrie duel vo Zvolene, kam zavíta Púchov. Nováčik v posledných domácich vystúpeniach predviedol infarktové závery, po ktorých obecenstvo aplaudovalo. S Pohroním strelil gól na konečných 3:3 v druhej minúte nadstaveného času, proti rezerve Slovana sa o jediný zásah zápasu postaral v 90. minúte. Čo si pre divákov pripravili proti nevyspytateľným Púchovčanom, ktorí v posledných dvoch meraniach síl naplno bodovali?

V nedeľu sa odohrá bratislavské derby. Petržalčanom posledné dva domáce zápasy nevyšli najlepšie, nestrelili v nich ani gól. V lige podľahli Liptovskému Mikulášu 0:1 a v pohári nestačili na Košice (0:3). Mladíci Slovana na tom nie sú o nič lepšie. V súťaži ťahajú sériu troch prehier, pričom v tiež neskórovali. Petržalka vyhrala všetkých päť domácich stretnutí s mestským rivalom a bolo by veľkým prekvapením, keby to neplatilo i na šiesty pokus.

Tabuľka 2. ligy pred 11. kolom.
Tabuľka 2. ligy pred 11. kolom.Flashscore