Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn vstúpil do 2. ligy výhrou, v zápase sa červenalo. Rolu favorita potvrdila aj Petržalka

Aktualizované
Zlaté Moravce uspeli na východe republiky.
Zlaté Moravce uspeli na východe republiky.FB: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
Po piatkovom štarte novej sezóny MONACObet ligy a výhre Pohronia bola v sobotu na programe pätica duelov. Z pohľadu pôsobenia celkov v uplynulom ročníku boli zaujímavé najmä zápasy v Starej Ľubovni a vo Zvolene, ktoré však hostiteľom radosť nepriniesli. Nedeľa ponúkla remízové stretnutie v Šamoríne.

Stará Ľubovňa - ViOn 0:2

Na severovýchode Slovenska sa na úvod nového ročníka druhej najvyššej súťaže stretli mužstvá, ktoré od seba ešte nie tak dávno delili dve výkonnostné úrovne. Stará Ľubovňa v sezóne 2023/24 pôsobila v 3. lige, Zlaté Moravce boli súčasťou Niké ligy.

Výsledok úvodnej polovice však nehlásil žiadny rozdiel medzi súpermi. Zmena nastala až po trojitom vystriedaní hostí krátko po hodine hry a zásahu Balaja zo 70. minúty. V súboji sa aj červenalo - po 82 minútach dohral Piter-Bučko. Vzápätí sa na listinu strelcov zapísala posila ViOn-u Greššák, ktorý favorita upokojil a spečatil jeho triumf.

Greššák si otvoril gólový účet v novom drese.
Greššák si otvoril gólový účet v novom drese.FB: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

Zvolen - Petržalka 0:3

O podobnom rozložení síl ako v zápase v Starej Ľubovni sa dalo hovoriť aj v tomto prípade. Zvolenčania v uplynulom ligovom kolotoči ovládli západnú časť tretej najvyššej súťaže, Petržalka bola blízko postupu medzi elitu, tam ju však v baráži nepustili Michalovce.

Vysoké ambície bude mať káder z Bratislavy aj tentoraz a na pôde nováčika nechcel zaváhať. Už v piatej minúte začala hostí smerovať za základným cieľom nová posila Peter Mazan - s bilanciou 15+8 najproduktívnejší hráč ostatného ročníka. Rýchly zásah videl aj druhý polčas, opäť prišiel z produkcie Petržalčanov, keď sa presadil Gašparovič. Favorit si už víťazstvo uchmatnúť nenechal a spečatil ho ešte gólom Šveca v tretej minúte nadstaveného času.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Šamorín - Liptovský Mikuláš 1:1

Do Šamorína, ktorý v minulej sezóne obsadil 11. priečku, pricestoval Liptovský Mikuláš. Tamojší káder v uplynulom ročníku uzavrel hornú polovicu tabuľky na ôsmom mieste. Liptáci v nasledujúcom období po trojročnom azyle už budú nastupovať v skutočne domácom prostredí - na svojom zrekonštruovanom štadióne. Predtým ich však čakalo prvé kolo na ihrisku súpera.

Gólový scenár duelu sa začal písať v 18. minúte, keď sa presadila dlhoročná opora hostí Tomáš Staš. Do zápisu o stretnutí následne dlhú dobu smerovali len striedania a mená hráčov potrestaných žltými kartami. Schyľovalo sa k tomu, že Tatran si z prostredia protivníka odnesie najtesnejší triumf a tri body. Všetko sa zmenilo v 89. minúte, hostiteľom vystrelil remízu 18-ročný mladík Vidnyánszky.

Tabuľka 2. ligy po prvom kole.
Tabuľka 2. ligy po prvom kole.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Malženice - Humenné 2:1

Považská Bystrica - Slovan B  1:3

Púchov - Prešov 0:1