Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za výhru treba ďakovať Richterovi, nie mne. Holp si užíva šesťbodový vstup ViOn-u

Holp a jeho oslavné gesto po víťaznom zásahu do siete Petržalky.
Holp a jeho oslavné gesto po víťaznom zásahu do siete Petržalky.FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
Po dvoch úvodných kolách MONACObet ligy sú na čele traja účastníci s plným počtom šiestich bodov. Pohronie vyhralo dvakrát doma, Prešov vonku a doma (v jeho prípade v Stropkove), FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble zas dvakrát vonku. K vydarenému úvodu svojho celku sa vrátil v rozhovore Jaroslav Holp (20).

Petržalka - Zlaté Moravce 0:1

Tím od Žitavy najprv zvíťazil v Starej Ľubovni (2:0), potom v Bratislave s FC Petržalka (1:0). "Sme veľmi radi a sme šťastní. Vedeli sme, že druhá liga je veľmi náročná. Potvrdilo sa nám to proti Petržalke a aj predtým v Starej Ľubovni. Ideme od zápasu k zápasu s pokorou. Máme spoločný cieľ. Na tréningoch pracujeme tvrdo. Verím, že to tak pôjde i naďalej a bude sa nám dariť," prezradil oficiálnemu webu SFZ 20-ročný krajný obranca FC ViOn Jaroslav Holp

Ide o rodáka z Humenného, býva v neďalekých Baškovciach a donedávna bol členom MFK Zemplín Michalovce, hoci v minulej sezóne hosťoval v rodnom Humennom. Akú kabínu našiel v Zlatých Moravciach? "Je super. Chalani ma okamžite prijali, za čo som im vďačný. Ľudia, ktorí pracujú v klube a okolo nás, sú skvelí."

Ideálny vstup ViOn-u po príprave do novej sezóny.
Ideálny vstup ViOn-u po príprave do novej sezóny.Flashscore

"Rovnako zázemie a štadión. Chalanom som naozaj vďačný, veľmi mi to uľahčili. Vytvorila sa tu skvelá partia a verím, že taká bude počas celej sezóny," hovorí hráč, ktorý fandí Liverpoolu a ako inšpiratívnych vníma Andyho Robertsona a Cristiana Ronalda. 

Prvý zápas odohral FC ViOn v Starej Ľubovni. Stretli sa mužstvá, ktoré pred niekoľkými týždňami delili dve poschodia, keďže Zlatomoravčania boli v najvyššej súťaži a FC Redfox v tretej lige.

"Každý zápas a hlavne ten prvý je náročný. Aj sa to potvrdilo. Nevedeli sme, čo môžeme od Starej Ľubovne očakávať. Neboli sme spolu v jednej súťaži, takže to pre nás bola neznáma. Bolo to vyrovnané, domáci sa chceli ukázať."

Úsmev = tri body? V prípade Holpa áno.
Úsmev = tri body? V prípade Holpa áno.FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble

"Čiastočne sa im to darilo. Mali nebezpečné útoky. My sme však ukázali, že máme výborný tím, skvelé individuality a celkovo väčšiu kvalitu. Prejavilo sa to, ale sme radi, že sme to zvládli," nadviazal Holp.

Šlágrom 2. kola MONACObet ligy bol práve duel medzi Petržalkou a Zlatými Moravcami. Celok z Bratislavy bol v minulom ročníku druhý a predstavil sa v baráži proti Michalovciam.

"Vedeli sme, že Petržalka má kvalitu. Pripravovali sme sa na ňu celý týždeň. Aj na umelú trávu, na ktorej hrá, čo pre domácich bola istá výhoda. Bol to ťažký zápas. Vyhrať ho mohol jeden i druhý tím. Sme radi, že sme premenili jednu šancu a máme tri body," hovorí 182 centimetrov vysoký hráč.

Paradoxne, jedinú šancu využil Jaroslav Holp. "Začal to brankár Paťo Richter dlhým nákopom na Filipa Balaja. Bol som pri tej situácii a videl som, že Filip má na to, aby vyhral hlavičku. Loptu som posunul na Mareka Kuzmu, ktorý ukázal individuálnu kvalitu a skvele mi to prihral. Mne už neostávalo nič iné, len dať gól," opisuje rozhodujúci moment.

Najbližší program ViOn-u.
Najbližší program ViOn-u.Flashscore

Vo ViOn-e po záverečnom hvizde nešetrili slovami chvály ani na spomínaného strážcu svätyne Richtera. Počas celého priebehu bol oporou. Po dvoch kolách má na konte dve čisté kontá a v Petržalke sa blysol zlikvidovanou penaltou. 

"Paťo je výborný brankár. Na to, že má 20 rokov, je skutočne skvelý. Neviem, či je v druhej lige lepší brankár ako on. Veľmi nás podržal. Aj v Starej Ľubovni, aj teraz proti Petržalke. On bol hrdinom zápasu."

"Ja som síce dal gól, ale bez jeho zákrokov a vychytaných šancí by to asi nebolo podstatné. Za víťazstvo treba ďakovať jemu, nie mne. Sme radi, že ho máme v tíme a že máme takého skvelého brankára."

V piatok zavíta do Zlatých Moraviec Prešov. Od 20:00 budú obe mužstvá hájiť svoju neporaziteľnosť a postupové ambície do Niké ligy.