Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilinčania rezolútne ukončili gólové suchoty. Tatran v laufe, Liptáci zaváhali u nováčika

Martin Lehotský
Šošoni mali po dlhej dobe dôvod na radosť.
Šošoni mali po dlhej dobe dôvod na radosť.Facebook: Akadémia MŠK Žilina
Po piatkovom ťaháku s remízou medzi Zlatými Moravcami a Malženicami sa o slovo hlásil ďalší program MONACObet ligy. Rezerva Žiliny zlomila gólové prekliatie a presadila sa hneď štyrikrát. Líder z Prešova vyhral už ôsmy súťažný súboj v rade, v tabuľke druhý Liptovský Mikuláš zaváhal v Starej Ľubovni.

Prešov - Šamorín 3:0

Prešovčania vstupovali do zápasu s chuťou, ktorú si vytvorili sériou siedmich súťažných víťazstiev po sebeŠamorín prichádzal na východ republiky s tromi prehrami v rade. Dôvod na pozitívne myšlienky dodával hostiteľovi aj fakt, že v ostatných dvoch sezónach uspelo vo vzájomných stretnutiach iba domáce mužstvo.

Za natiahnutím tejto štatistiky nasmeroval tím Tatrana po štvrťhodine Sovič. V druhej polovici ho ešte napodobnil spoluhráč Sagna, predtým si vlastný gól strelil Raška a keďže brankár Knurovský si udržal čisté konto, tak Prešov sa stále vezie na víťaznej vlne.

Posledné výsledky Prešova.
Posledné výsledky Prešova.Flashscore

Stará Ľubovňa - Liptovský Mikuláš 2:2

Liptáci verili, že po príchode na pôdu Starej Ľubovne sa im bude v koncovke dariť viac ako v posledných šiestich predstaveniach, keď zakaždým zaťažili konto súpera iba raz. Domáci doposiaľ získali šesť bodov za výhru a tri remízy - všetko na svojom štadióne.

Hostia mohli o splnení určitého cieľa hovoriť už po 34 minútach, v tej chvíli už totiž boli na listine strelcov dvaja ich hráči, a to Staš a Bartoš. Ako sa nakoniec ukázalo, z produkcie favorita to bolo všetko.

Svoju métu v podobe zisku ďalšieho bodu z domáceho prostredia si potom splnil nováčik ligy, ktorý sa najprv presadil osem minút po zmene strán zásluhou Danejiho a následne aj v 90. minúte po pokutovom kope Plaskowského. Po tomto momente sa skóre už nemenilo.

Považská Bystrica - Žilina B  0:4

Pred vystúpením na ihrisku Považskej Bystrice boli strašiakom mladých šošonov dva faktory - obdobie po 18. auguste a výsledky vzájomných duelov z uplynulej sezóny. Práve pred dvomi mesiacmi sa totiž žilinská rezerva naposledy gólovo presadila, na presný zásah tak čakala už 616 minút. Okrem toho oba posledné strety s Považanmi prehrala.

Ofenzívne prekliatie Žiliny našlo svoj koniec tesne pred polčasovým hvizdom, káder spod Dubňa zaznamenal trefu po 656 minútach gólového sucha. Odklial ho 19-ročný Badjie, legionár z Gambie.

Na ďalšiu presnú ranu čakali hostia iba 25 minút - na 2:0 zvýšil Mlynár. Úplne zabudnúť na časy bez zásahu dali v závere ešte Prokop a svojím druhým úspešným pokusom aj Mlynár. Víťazovi pomohla aj červená karta domáceho hráča zo 67. minúty.

Tabuľka 2. ligy pred nedeľným programom.
Tabuľka 2. ligy pred nedeľným programom.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Humenné - Pohronie 1:0

Zvolen - Púchov 1:1