Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté Moravce zaváhali, v šlágri druhej ligy nezvládli duel s Pohroním

Druhá najvyššia súťaž má za sebou atraktívnu predohrávku.
Druhá najvyššia súťaž má za sebou atraktívnu predohrávku.Profimedia /ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Predohrávka 8. kola MonacoBet ligy priniesla víťazstvo Pohronia nad Zlatými Moravcami. Víťazný tím tak stráca na svojho súpera v tabuľke už len jeden bod.

Pohronie - Zlaté Moravce 2:0

Domáci ťahali pred duelom sériu troch remíz, ktorú chceli ukončiť víťazstvom. Na vlastnom trávniku na to mali ideálnu príležitosť, keďže Pohronie je v tabuľke domácich zápasov najlepším tímom v súťaži.

Na druhej strane však stál najlepší celok na ihriskách súperov. V Pohroní vládlo nejaký čas sklamanie zo zápasu vo Zvolene, lebo hostia dvakrát viedli - 2:0 i 3:2 a nakoniec prišli o víťazstvo v druhej minúte nadstaveného času. To ViOn bol po jasnom víťazstve 4:0 nad Žilinou B v lepšom rozpoložení, ktoré napokon na výsledok nemalo žiadny dopad.

Pohronie si strelené góly rozdelilo medzi oba polčasy. Prvýkrát sa presadilo v 10. minúte zásluhou gambijského útočníka Ousmana Kujabiho, ktorý zaznamenal svoj tretí gól v sezóne. 20 minút pred koncom riadneho hracieho času spečatil skóre mladý Ukrajinec Maksym Khyminets, pre toho išlo o premiérovú trefu v ročníku.

Jeden z hlavných ašpirantov na postup do Niké ligy zaznamenal druhú prehru v sezóne. V ďalšom kole privíta na domácej pôde Šamorín, Pohronie cestuje na horúcu pôdu Petržalky.