Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen pokoril lídra, nováčik so skalpom Prešova. Šamorín vyhral tretíkrát v rade

Aktualizované
Šamorínčania si pripísali ďalší triumf.
Šamorínčania si pripísali ďalší triumf.FB: FC ŠTK 1914 Šamorín
Piate kolo MONACObet ligy odštartovalo dvomi piatkovými vystúpeniami, v sobotu boli na programe tri duely. Prvým z nich bol stret v hlavnom meste, z ktorého vyšli víťazne hráči Šamorína. V ďalších dvoch meraniach síl sa zrodili prekvapivé triumfy nováčikov.

Slovan B - Šamorín 0:2

Po vydarenom vstupe rezervy Slovana do nového ročníka v podobe triumfu nad Považskou Bystricou nasledovali tri prehry v rade. Nelichotivú šnúru chceli domáci pretrhnúť proti Šamorínu. Hostia sa však na súboj naladili pohárovou výhrou 7:0, ku ktorej im pomohli výhradne zásahy z kopačiek legionárov.

Čisté konto si káder z okresu Dunajská Streda udržal aj v Bratislave. Keď sa k tomu pridali ďalšie gólové trefy zahraničných hráčov, ktorými tentoraz boli Plyusch a Puchtjejev, tak Šamorínčania mohli oslavovať tretie ligové víťazstvo po sebe. Béčko Slovana má po piatich dueloch na konte naďalej iba tri body.

Výsledky ostatných duelov rezervy Slovana so Šamorínom.
Výsledky ostatných duelov rezervy Slovana so Šamorínom.Flashscore

Stará Ľubovňa - Prešov 2:1

Stará Ľubovňa hostila východniarske derby. Druholigový nováčik sa pred stretnutím s Tatranom trápil v koncovke - v doterajších štyroch predstaveniach zaknihoval iba jediný zásah. Tento gól však domácim stačil na zisk bodu za remízu s Petržalkou. Prešov doposiaľ získal osem bodov, no musel sa mať na pozore, pretože v júni podľahol oponentovi z východu v prípravnom dueli 3:4 aj napriek tomu, že po polčase viedol 3:0.

Favorit chcel odčiniť nedávne zaváhanie v ligovom súboji, do ktorého vďaka Gállovi vstúpil trefou zo siedmej minúty. Netrvalo dlho a o slovo sa prihlásil domáci Etim, nigérijský legionár sa v rozmedzí šiestich minút presadil dvakrát, skóre rýchlo otočil a svojim kolegom zabezpečil cenný skalp.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Zvolen - Liptovský Mikuláš 3:1

Vo Zvolene bol na programe stret najslabšej defenzívy s najlepším útokom. Liptovský Mikuláš smeroval k svojmu hostiteľovi v pozícii favorita s bilanciou remízy a troch výhier v rade, domáci mali v tabuľke tri body. Papierové predpoklady sa začali škrtať v šiestej minúte, keď sa nováčik súťaže vďaka Onuohovi ujal vedenia, ktoré krátko po polhodine hry navýšil Úradník.

Prvý polčas sa skončil červenou kartou, videl ju Prytykovsky a Liptáci dohrávali o muža menej. Ďalšia rana do ich ambícii prišla z produkcie Ráka pár sekúnd po zmene strán - Zvolenčania vyhrávali už 3:0. Dovtedajší líder tabuľky sa napokon dočkal iba čestného zásahu, päť minút pred uplynutím riadnej hracej doby doplnil listinu strelcov Laura.