Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Al Ahly vyškolil Al Ittihad, Urawa narazí v semifinále MS klubov na Manchester City

Benzema tentokrát svoj tím k víťazstvu priviesť nedokázal.
Benzema tentokrát svoj tím k víťazstvu priviesť nedokázal.Profimedia
Futbalisti japonského tímu Urawa Red Diamonds sa prebojovali do semifinále MS klubov v saudskoarabskej Džidde. V piatkovom zápase 2. kola zdolali mexický Club León 1:0. Urawa sa v utorkovom semifinále predstaví proti úradujúcemu šampiónovi európskej Ligy majstrov Manchestru City. Miestenku do ďalšej fázy si zabezpečil aj víťaz africkej Ligy majstrov Al Ahly, ktorý v pondelok nastúpi proti Fluminense.

Club León - Urawa Red Diamonds 0:1 

Club León sa na finálový turnaj kvalifikoval vďaka triumfu v Lige majstrov CONCACAF, severoamerickej obdobe európskej milionárskej súťaže. Hoci mexické tímy tam získavajú trofej s absolútnou pravidelnosťou, Leónu sa to podarilo prvýkrát v jeho histórii. O dva tituly viac nazbierala v ázijskom formáte LM Urawa, s ktorou sa po turnaji z rodinných dôvodov rozlúči tréner Maciej Skorža. 

Po víťaznom zásahu Holanďana Alexa Schalka zo 78. minúty sa Urawa môže tešiť na konfrontáciu s Manchestrom City. Poľský kouč tak dostane príležitosť po 15 rokoch opäť zaskočiť Pepa Guardiolu, v roku 2008 totiž priviedol Wislu Krakov k víťazstvu nad Barcelonou 1:0 v predkole Ligy majstrov, hoci jeho tím napokon do ďalšej fázy nepostúpil.

Al Ahly - Al-Ittihad 3:1 

Al Ahly prekvapujúco hladko prešlo cez Al Ittihad do semifinále majstrovstiev sveta klubov. Osud zápasu výrazne ovplyvnili pokutové kopy v prvom polčase. Kým na strane egyptského klubu ho v 21. minúte úspešne zrealizoval Ali Maaloul, hviezdna letná posila Karim Benzema v drese "tigrov" po desiatich penaltách v rade z bieleho bodu neskórovala. Po zmene strán si "červení diabli" ďalšími dvoma gólmi zabezpečili suverénny postup a Benzema v nadstavenom čase len korigoval konečný výsledok. Tím z Džiddy tak nevyužil výhodu známeho prostredia a napriek veľkým ambíciám sa s turnajom rozlúčil ešte pred jeho vyvrcholením.

Semifinálové zloženie turnaja.
Semifinálové zloženie turnaja.Flashscore