Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dva góly v závere a finále MS klubov. Fluminense si zahrá o ďalšiu trofej

Hráči Fluminense oslavujú Ariasov zásah.
Hráči Fluminense oslavujú Ariasov zásah.TASR
Futbalisti brazílskeho klubu Fluminense sa stali prvými finalistami MS klubov v saudskoarabskej Džidde. V pondelkovom semifinálovom zápase zdolali egyptský tím Al-Ahly Káhira 2:0. Druhý finalista vzíde z utorkového duelu medzi japonskou Urawou a favorizovaným Manchestrom City (19:00)

Fluminense - Al-Ahly Káhira 2:0

Al-Ahly pykalo za viacero nevyužitých príležitostí. Na 43-ročného brankára Fabia nenašli recept. Dlho sa nevedel ani jeden celok presadiť. Až v 71. minúte prelomil defenzívu hostí z pokutového kopu Arias. V 90. minúte na neho nadviazal a postup do finále spečatil Kennedy.

Felipe Melo si pripísal rekord, keď sa ako najstarší hráč v poli vo veku 40 rokov predstavil v zápase Majstrovstiev sveta klubov. Jeho o päť rokov mladší spoluhráč Marcelo, bývalý futbalista Realu Madrid, vybojoval pre svoj celok penaltu.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Ostatných desať Majstrovstiev sveta klubov ovládli európske tímy. Priepasť medzi európskou elitou a zvyškom sveta je markantný, no rozdiel medzi najlepšími v Južnej Amerike a ostatnými sa začína zmenšovať. Dvakrát za posledné tri roky sa víťaz Copa Libertadores neprebojoval do finále. Fluminense od toho nemalo v pondelok taktiež ďaleko. Al-Ahly v predchádzajúcom dueli vyradilo hviezdami nabitý Al-Ittihad.