Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Enrique označil rozšírené MS klubov za vzrušujúce, prijal by však oklieštenejší kalendár

Luis Enrique sa na Majstrovstvá klubov teší.
Luis Enrique sa na Majstrovstvá klubov teší. Photo by FRANCK FIFE / AFP
Luis Enrique (54) označil rozšírené Majstrovstvá klubov, na ktorých sa budúci rok zúčastní 32 tímov, za vzrušujúcu súťaž. Hlavný tréner PSG zároveň uznal, že je potrebné obmedziť zápasové zaťaženie hráčov.

Majstrovstvá klubov 2025 sa budú konať v Spojených štátoch od 15. júna do 13. júla. Na turnaji, ktorého sa tradične zúčastňuje len šesť kontinentálnych šampiónov a hostiteľská krajina, sa teraz predstaví 12 európskych tímov.

"Raz za štyri roky sa koná nová, mimoriadne vzrušujúca súťaž. Každý chce ísť na Majstrovstvá sveta klubov,“ povedal Španiel na pozadí zvýšených obáv hráčov a trénerov z narastajúceho počtu zápasov.

Program PSG v nadchádzajúcom období.
Program PSG v nadchádzajúcom období.Flashscore

Rodri z anglického Manchesteru City začiatkom mesiaca varoval, že poprední hráči by sa mohli pre enormný počet duelov, ktoré sa od nich vyžadujú, vrhnúť do štrajku. Španielsky reprezentant vynechá zvyšok sezóny po tom, čo si poškodil väzy v pravom kolene.

"Samozrejme, že zainteresovaní musia prehovoriť. Chápem a súhlasím s tým, že kalendár je veľmi nabitý, najmä ten Manchestru City. Odohráme o štyri zápasy menej, keďže oni majú v lige o dva tímy viac. Menej hektický program by bol v prospech všetkých,“ vyjadril svoj postoj Luis Enrique.