Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kedysi bol najdrahším Britom, Carroll putuje do štvrtej francúzskej ligy

Carroll prekvapivo mieri do Bordeaux.
Carroll prekvapivo mieri do Bordeaux.Genya Savilov / AFP
Bývalý anglický reprezentant Andy Carroll (35) bude hrať za tím Girondins Bordeaux, ktorý bol po bankrote preradený až do štvrtej najvyššej súťaže. Známy francúzsky klub oznámil, že s niekdajším najdrahším britským hráčom podpísal po lekárskej prehliadke zmluvu.

Carroll pôsobí vo Francúzsku od minulého roka, doteraz hral za druholigové Amiens. Za presunom bývalého útočníka Newcastlu, Liverpoolu či West Hamu do Bordeaux stojí podľa všetkého francúzsko-anglický športový riaditeľ Amiens John Williams, ktorý už niekoľko mesiacov pomáha klubu so získavaním nových hráčov.

Vynikajúci hlavičkár, ktorý má na konte 248 zápasov a 54 gólov v Premier League, sa od minulej jesene trafil za Amiens štyrikrát. Deväťnásobný anglický reprezentant sa stal najdrahším britským hráčom v roku 2011, kedy ho Liverpool kúpil z Newcastlu za vtedy rekordných 35 miliónov libier.

Klub Girondins Bordeaux, v ktorom vyrástli napríklad Zinédine Zidane alebo Bixente Lizarazu, bol preradený do štvrtej ligy pre dlhy a nedostatočným financiám v rozpočte. Vo svojej skupine štvrtej ligy je s dvomi bodmi z troch zápasov predposledný, pričom o jeden z jeho dvoch strelených gólov sa postaral brankár Lassana Diabaté.