Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako ďalej so Slovanom? Kmotrík: Sme na rázcestí. Konkurencia má výhodu obrovských príjmov

Kmotrík ml. rozoberal dôležité témy.
Kmotrík ml. rozoberal dôležité témy.TASR
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. označil sezónu 2024/25 za rozhodujúcu z pohľadu budúcnosti pre slovenského šampióna. Slabší predaj permanentiek na domáce zápasy podľa neho spôsobuje obmedzenú konkurencieschopnosť na prestupovom trhu v porovnaní s klubmi z Česka, Rakúska či Maďarska.

Kmotrík ml. v úvode tlačovej konferencie uviedol: "Čaká nás náročná sezóna, povedal by som, že z pohľadu budúcnosti až kľúčová. Vnímam, že klub je na určitom rázcestí a tento ročník veľa napovie alebo môže zmeniť. Budeme sa musieť rozhodnúť, akou cestou ísť. Keď sme ako rodina vstupovali do klubu, tak sa nachádzal na nejakej úrovni a mali sme určité ciele a sny. Musím povedať, že sa nám podarilo mnoho z nich naplniť."

Funkcionár pokračoval slovami: "Jedným z cieľov bolo, aby sme Slovan vrátili na európsku futbalovú mapu a vytvorili z neho rešpektovaný klub, akým v minulosti bol. Aby sme hrávali európske súťaže, do Bratislavy priniesli veľké mužstvá a ľudia sa mohli opäť tešiť."

Slovan sa opäť pobije o Európu.
Slovan sa opäť pobije o Európu.TASR

Šéf najúspešnejšieho slovenského klubu neopomenul ani jednu z ďalších mét, ktorá je dôležitá po ekonomickej stránke. "Stále sa nám nedarí prilákať divákov na ligové zápasy, čo vnímam ako kľúčové a smerodajné do budúcnosti. Často sme konfrontovaní s našou konkurenciou v rámci Európy, ako je Slavia Praha, Sparta Praha, Ferencváros či rakúske kluby Sturm Graz, Rapid Viedeň a mnoho ďalších," vravel Kmotrík ml. a pokračoval:

"Keď sa s nimi porovnáme, tak konštatujeme, že na mnohých úrovniach sa nám podarilo s nimi vyrovnať. Hovorím o štadióne, infraštruktúre, zázemí, hráčskom kádri. Máme kvalitných hráčov, je tu fantastický tréner, na všetkých týchto úrovniach sme sa im vyrovnali. Momentálne však vnímam za kľúčové, aby sme sa spoločne s fanúšikmi a ľuďmi, ktorí nás podporujú, rozhodli, akým smerom ísť ďalej."

Dôležitými postavami Slovana sú Weissovci.
Dôležitými postavami Slovana sú Weissovci.TASR

"Všetci vidíme, že Európa napreduje a aké obrovské pokroky urobili Sparta či Slavia. Majú predaných viac ako 15-tisíc permanentiek, vypredané štadióny a obrovské príjmy práve z fanúšikov či predaja suvenírov. Vnímam, že toto je kľúčová otázka na nadchádzajúcu sezónu, ktorú si musíme zodpovedať, že kde chceme, aby bol Slovan o rok, o dva a či sa chceme vyrovnať konkurencii. Bez vyššej podpory a angažovanosti fanúšikov to už nepôjde. Samozrejme, ďakujem všetkým permanentkárom za ich podporu, ako aj všetkým, ktorí chodia na jednotlivé zápasy. Vážim si každého, kto nás podporuje," skonštatoval.

Za kľúčový zdroj príjmu práve predaj permanentiek, ktorý je v súčasnosti v Slovane na úrovni 1 600 predaných celosezónnych lístkov. Kmotrík reagoval aj na reči, že klub má záujem o svojho bývalého útočníka Andraža Šporara, slovenského reprezentačného brankára Mareka Rodáka či mládežníckeho reprezentanta Adriána Kaprálika z MŠK Žilina:

"To všetko stojí enormné množstvo financií. Hráčom musíme ponúknuť aj vízie, aby videli, že klub má európske parametre. To sú jednak plné tribúny a na druhej strane financie, aby sme ich boli schopní do klubu priniesť. Urobili sme prestupy, ktoré sme chceli, ale sú aj také, ktoré sa nám nepodarilio dotiahnuť."

Aktuálne známy program zápasov Slovana.
Aktuálne známy program zápasov Slovana.Flashscore

Slovan v súčasnosti doťahuje príchod gólmana, keďže po predošlej sezóne skončil Milan Borjan a v úvode sa bude mužstvo spoliehať na Martina Trnovského. "Uvidíme, či sa to podarí do piatka. Na trhu ich bolo veľa, ale tí, ktorých sme chceli, boli pridrahí alebo mali iné predstavy o zmluve. Dohoda musí byť na oboch stranách, preto verím, že dobrý brankár príde v piatok, najneskôr v sobotu a bude platným členom tímu a gólmanom výbornej úrovne," povedal hlavný tréner Slovana.

Belasí začnú sezónu duelom 1. predkola Ligy majstrov, v ktorom v stredu na Tehelnom poli privítajú FC Struga zo Severného Macedónska.

Weiss pred LM reagoval na Calzonu: Tiež som si myslel, že som najmúdrejší na svete