Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Andeli sa lúčia s Kóšom, kariéru bude rozvíjať v druhej španielskej lige

Kóša mení dres.
Kóša mení dres.Profimedia
Obranca Sebastian Kóša (20) mení Trnavu za Španielsko. Na prestupe sa dohodol s klubom Real Zaragoza, ktorý pôsobí v druhej najvyššej súťaži.

Vo svojom mladom veku odohral už vyše 100 ligových a pohárových zápasov a nové skúsenosti bude naberať v krajine majstrov Európy. Ako informuje klubový web Trnavy, Zaragoza mala o jeho angažovaní jasnú predstavu a uprednostnila ho pred starším stopérom.

"Real Zaragoza získal do svojich radov skutočne kvalitného stopéra a Sebo sa tak posunie do kvalitnejšej ligy a do tímu, ktorý má ambíciu postúpiť do najvyššej súťaže. Ak sa mu tam bude dariť, v čo naozaj pevne verím, tak z jeho úspechu bude profitovať Zaragoza a náš klub získa ďalšie financie. Na stole sme mali aj ďalšie dve ponuky z iných klubov, ale v španielskej ceste vidíme pre Kóšu a aj pre náš klub veľký potenciál smerom do budúcnosti," povedal prezident Spartaka Peter Macho.

"Sebastiana si španielsky klub poriadne 'preklepol'. Už vopred o ňom vedeli všetko, poznajú jeho kvality a rovnako si zmonitorovali aj naše mládežnícke kategórie. Veľmi dobre tak vedia, pre akého hráča sa rozhodli. Osobne si myslím, že španielsky štýl futbalu bude Sebovi sedieť a pri ambíciách klubu v podobe návratu do La Ligy to pre neho bude aj veľká výzva," dodal Macho.

"Nie je to len fráza. V Trnave je kabína ako rodina. Budem vždy fandiť, vždy pozerať a celý Spartak, všetci ľudia a fanúšikovia budú mať v mojom srdci jedno veľké a špeciálne miesto. Verím, že sa nevidíme naposledy červeno-čírna rodina," prezradil Kóša pre YouTube kanál Trnavy.