Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belasí pred Ligou majstrov zbroja, priviedli ukrajinskú posilu z Bordeaux

Ignatenko okúsi farby slovenského šampióna.
Ignatenko okúsi farby slovenského šampióna.Profimedia / DANIEL VAQUERO / SIPA
Bratislavský Slovan čakajú na jeseň boje v prestížnej Lige majstrov a úradujúci šampión Niké ligy potrebuje pred náročnými stretnutiami posilniť hráčsky káder. Vedenie klubu tak nezaháľalo a v utorok oznámilo príchod stredopoliara Danyla Ignatenka (28).

Člen širšieho kádra reprezentácie Ukrajiny pôsobil v Záporoží, Mariupole, 13 zápasov odohral za maďarský Ferencváros a po dvojročnej anabáze v mužstve Dnipro-1 zamieril do francúzskeho Bordeaux, ktoré však po krachu spadlo až do štvrtej ligy. Ignatenkovi tak hodil záchranné laso slovenský majster, s ktorým po absolvovaní lekárskej prehliadky podpísal kontrakt na tri sezóny. Prichádza ako voľný hráč. 

"Sme veľmi radi, že Danylo sa stáva naším hráčom. Jeho príchodom získavame zvýšenie konkurencie a rozšírenie možností do našej stredovej formácie. Má skúsenosti s medzinárodným futbalom, čím nám môže pomôcť v Lige majstrov i v domácej súťaži," povedal Ivan Kmotrík mladší.

Ignatenko si už zahral aj na reprezentačnej úrovni.
Ignatenko si už zahral aj na reprezentačnej úrovni.Profimedia

"Využili sme možnosť, ktorá sa naskytla po tom, čo sa udialo v jeho predošlom klube a podpísali sme s ním trojročný kontrakt. Tešíme sa, že prichádza do Bratislavy a pevne veríme, že bude pre naše mužstvo prínosom," dodal generálny riaditeľ Slovana.

Ignatenko je stredopoliar, ktorý využíva aj svoje dobré fyzické parametre. V predošlom klube pravidelne nastupoval v Ligue 1, resp. v Ligue 2. Za Girondins Bordeaux si od roku 2022 pripísal 81 štartov, v ktorých dal štyri góly.

"Som veľmi rád, že budem nosiť belasý dres. Začínam novú etapu svojej kariéry, na ktorú sa teším. Prišiel som s túžbou pomôcť tomuto mužstvu. Budeme hrať Ligu majstrov, ktorá bola vždy mojím snom. Neviem sa preto dočkať prvého zápasu za Slovan. Zvlášť na tomto krásnom štadióne, ktorý je naozaj úžasný," vyhlásil pre klubový web.

Slovan čakajú lákavé duely v LM.
Slovan čakajú lákavé duely v LM.Flashscore

"Do každej formácie by sme mali priviesť hráčov, ktorí sú schopní nastúpiť hneď. Chceme sa obzerať po menách s hernou praxou. V minulosti sa stalo, že sme mali vybraté posily a skrížili nám plány tým, že nastúpili za kluby v pohároch. Postupom sa to "zotiera" a uvidíme, ktorých hráčov nakoniec oslovíme. Ďalšia vec je, že z dôvodu postupu môžu byť pre nás niektorí futbalisti drahší. Budeme musieť byť rozumní, aby to dávalo pri skladaní mužstva zmysel," prezradil exkluzívne pre náš portál po postupe do ligovej fázy milionárskej súťaže asistent trénera Boris Kitka.