Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bile si obul strelecké kopačky a pomohol Žiline prvýkrát uspieť: Zdvihne to sebavedomie

Bile bol hviezdou zápasu.
Bile bol hviezdou zápasu.TASR
Futbalisti MŠK Žilina si po dvoch zápasoch v najvyššej slovenskej súťaži pripísali na konto premiérové víťazstvo v ročníku. Pod triumf nad Michalovcami 3:1 sa podpísal hlavne dvojgólový Eric Bile (19).

Pred duelom sa hovorilo aj o tom, že ani jeden z celkov zatiaľ nedokázal skórovať, hoci tím z východu odohral o zápas viac. Bile mal veľkú šancu už v 17. minúte, netrafil však priestor brány súpera. Futbalista ale tesne pred odchodom do kabín premenil pokutový kop a poslal svoj tím do vedenia.

Darilo sa mu aj po zmene strán - v 65. minúte pečatil skóre zápasu po tom, ako sa k nemu po strele Kaprálika a zákroku gólmana Lukáča dostala odrazená lopta, ktorú nemal problém upratať do siete.

Žilina - Michalovce 3:1

"Myslím, že sme dnes odohrali celkom dobrý zápas. V prvom dejstve sme sa ešte akosi pomalšie rozbiehali, ale penalta pred polčasom nám pomohla. Po zmene strán sme hru zlepšili, čo prinieslo aj góly. Vyhralo sa, takže z tohto pohľadu sme spokojní. Som rád, že okrem toho sa mi dvakrát podarilo gólovo presadiť. Je to moja robota, ale útočníkovi to vždy zdvihne sebavedomie. Teším sa. Musím vyzdvihnúť aj kvalitu nášho nového trávnika, ktorá bola skvelá. Verím, že víťazne budeme pokračovať aj o týždeň v Trnave," prezradil pre klubový web.

Devätnásťročný útočník z Pobrežia Slonoviny predtým pôsobil v žilinskom béčku. V minulej sezóne nastúpil za A-tím v 24 ligových zápasoch a zaznamenal tri góly, ďalšie štyri pridal v Slovnaft Cupe, teraz ich má po dvoch stretnutiach nového ročníka na konte už dva.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Chcem, aby náš štýl hry strhol aj fanúšikov, ľudí na štadióne a nedržali sme iba 'bezcieľne' loptu. Žilina je dlhodobo známa tým, že je silná na lopte, ale chcem k tomu pripojiť aj agresivitu po strate a aktivitu bez nej. Chceme tým vzbudiť emócie vo fanúšikoch, ktorí nimi následne pomôžu aj nám. V prvom polčase dnes mohlo byť vybavené, ale to je futbal. Brána bola pre nás akási zakliata, ale našťastie, zlomilo sme to ešte do prestávky. Išli sme za tým a nepripúšťali sme nič iné ako tri body. Eric Bile dal dva góly, ale ťažil z práce celého tímu," vyjadril sa po stretnutí tréner Michal Ščasný.

"My sme v prvom polčase hrali odovzdaný futbal, súper dominoval, zle sme riešili veci, čo sa mi nepáčilo. Do druhého polčasu sme chceli od hráčov dôraz, sebavedomie. Išli sme do vyrovnania, ale uleteli sme si a súper sa rýchlo dostal do vedenia. So zápasom sme chceli ešte niečo urobiť, ale Žilina si to dnes uhrala a zaslúžene vyhrala," reagoval kouč porazených Michaloviec Anton Šoltis.