Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boli tam aj zlé veci, ale sme spokojní s výhrou, hovorí Ďatko a verí v potvrdenie bodov

Ďatko bol podľa Flashscore najlepšie hodnoteným hráčom 8. kola Niké ligy.
Ďatko bol podľa Flashscore najlepšie hodnoteným hráčom 8. kola Niké ligy.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Mladý futbalista Samuel Ďatko (23) sa pred koncom prestupového obdobia vrátil do materskej Podbrezovej, kde ho na hosťovanie uvoľnila Žilina a zdá sa, že bude patriť medzi lídrov tímu z Horehronia počas aktuálnej sezóny. Svoje kvality naplno predviedol v nedeľnom stretnutí proti Michalovciam, keď strelil gól a pridal aj asistenciu. Nielen o tom hovoril v rozhovore pre Flashscore Správy.

Samuel, aký bol zápas proti Michalovciam?

"Začali sme veľmi dobre, pretože sme dali hneď na začiatku gól. Boli sme v hre, ale aj súper chcel hrať, nebol zatvorený pri ich šestnástke, čo sa mi páčilo. Napriek tomu šance hostí boli iba z našich individuálnych chýb. Dobre sme zakončili prvý polčas tým, že som dal gól. Vstup do druhého sme však mali dosť zlý, keďže sme inkasovali a súper sa dostával do príležitostí."

"Následne po červenej karte sme hneď zvýšili na 3:1, čo bolo super. V závere sme si to uhrali, aj keď určite nebolo všetko ideálne. Boli tam aj zlé veci, hlavne veľa strát po zisku lopty, čo nás stojí množstvo síl. Vzhľadom na výhru však musím toto stretnutie hodnotiť pozitívne. Verím, že to tak bude pokračovať."

Táto výhra je vzhľadom na predošlý zápas v Ružomberku o to viac dôležitejšia?

"Celý duel v Ružomberku sme nehrali dobre. Skrz toho nás to teraz potešilo a dalo nám to motiváciu do práce."

Ďatko zažil proti Michalovciam veľmi dobrý zápas.
Ďatko zažil proti Michalovciam veľmi dobrý zápas.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Vy osobne ste proti Michalovciam mali bilanciu 1+1. Štatisticky to bol najlepší zápas v Niké lige, aký bol herne?

"Cítil som sa skvele. Pravá strana mi vyhovuje, cítim sa tam veľmi dobre, ale nebolo to iba o mne. Veľmi mi pomohli spoluhráči. Yirajang výborne zakončil môj center a pri góle som dostal ideálnu prihrávku od Daniela Smékala, čiže môžem ďakovať iba im. Bez nich by som takto nezvládol."

Keď už dáte v lige gól, tak to stojí za to. Strely z diaľky proti Slovanu a teraz tvrdá rana pod brvno...

"Snažil som sa to trafiť prudko. Chcel som to dávať ešte viac na kríž, ale som rád, že to padlo do brány. To je hlavné."

Aká bola vaša reakcia na inkasovaný zásah z úvodu druhého polčasu?

"Snažili sme sa nespraviť ďalšiu chybu, čo by mohlo viesť k vyrovnaniu na 2:2, pretože vždy, keď mužstvo skóruje, je v takom menšom laufe. A tím, ktorý inkasoval, zas v akomsi úpadku. Chceli sme sa čo najskôr dostať k ich šestnástke. Sme radi, že sme dali gól na 3:1 vďaka skvelej strele Rolanda Galčíka."

Gólová radosť hráčov Podbrezovej.
Gólová radosť hráčov Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Tabuľka je vyrovnaná. Zo siedmeho miesta strácate iba bod na piate. Ako to vnímate?

"Je to super, že jedným zápasom sa môžeme takto posunúť. Je to len na nás, ako budeme hrať ďalšie kolá. Verím, že body nám budú pribúdať a pôjdeme v tabuľke vyššie a vyššie."

Ako vám osobne sadol návrat do Podbrezovej?

"Až tak veľa sa toho nezmenilo. Mnohé veci a ľudí som poznal. Tých, čo som nepoznal, tak som sa rýchlo zoznámil. Cítim sa super po hernej aj osobnej stránke. Všetko zapadlo tak, ako malo."

Hovorili ste, že sa vám páči na pravej strane. V minulosti ste hrali aj zľava. Čím vám to viac sedí vpravo?

"Väčšinou to je tak, že kde hráva futbalista dlhšie, tam sa cíti najlepšie. Celú jarnú časť v Žiline som hral na pravej strane a cítil som sa tam dobre. Je to pre mňa prirodzenejšie, keďže som pravák."

Štefana Markulíka ste zažili ako asistenta, teraz je v pozícii hlavného trénera. Čo sa zmenilo?

"Keď bol asistentom, vzťah medzi ním a hráčmi bol trochu uvoľnenejší, čo sa aj teraz trochu prenieslo do kabíny. Nie je to silené. Má skvelý pohľad na futbal, čo dokazoval už ako asistent a teraz to len potvrdzuje. Pre neho samotného je výborné, že dostal šancu byť hlavným trénerom. Verím, že sa mu bude dariť rovnako ako minulý víkend."

Štefan Markulík sa z pozície asistenta presunul do pozície hlavného trénera.
Štefan Markulík sa z pozície asistenta presunul do pozície hlavného trénera.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Najbližšie vás čaká Trenčín. Akým spôsobom môžete potvrdiť ostatné tri body? 

"Bude dôležité potvrdiť to, pretože ak tam nevyhráme, tento zápas nám až tak nepomôže. Pokojne sa môže stať, že padneme späť na nižšie priečky, ale verím, že tam pôjdeme dobre nastavení, sebavedomí, s cieľom vyhrať a znova stúpneme v tabuľke vyššie. Osobne sa teším na ich nový trávnik. Verím, že bude v skvelom stave, čo nám bude vyhovovať a že to zvládneme."