Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolo to rýchle a prekvapujúce, prezradil Cifranič. Podbrezová sa ešte plánuje posilniť

Cifranič sa vracia na lavičku Podbrezovej.
Cifranič sa vracia na lavičku Podbrezovej.FK Železiarne Podbrezová
Kormidla v Podbrezovej sa po nečakanom konci Romana Skuhravého (49) ujal krátko na to Vladimír Cifranič (49), ktorého po roku 2020 čaká druhé pôsobenie na Horehroní. V rozhovore pre klubový web načrtol svoje ambície a vízie.

Bývalý lodivod Trenčína, Námestova, Púchova, Zlatých Moraviec či Pohronia nebude mať ľahkú úlohu, pretože český kouč počas troch rokov v Podbrezovej zaknihoval viaceré úspechy. "Spoliehame sa aj na to, že ani jeden človek nie je v projekte nový, takže nastavenie nebude trvať dlho," povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Samotný Cifranič musel na ponuku reagovať expresne. "Stalo sa to veľmi rýchlo. Treba dodať, že aj prekvapujúco. Nebol veľký priestor na váhanie. Ligový štart sa blíži, preto bolo treba konať. Na začiatku letnej prípravy som prebral druholigové Pohronie, kde som odštartoval prípravu. Do toho však prišla ponuka z Podbrezovej, všetky zúčastnené strany sa dohodli a ja som do toho išiel," prezradil.

Železiari tak menia trénera prvý raz po troch rokoch, no siahli do známych vôd. Pohronie pritom s Podbrezovou úzko spolupracuje a aj herný štýl je teda veľmi podobný.

"Môžeme to tak povedať. Princípy hry sú veľmi podobné ako sme mali v Pohroní. Výhodou je ale aj to, že som už v Podbrezovej pôsobil. Poznám tunajších ľudí, prostredie a dokonca sú tu stále niektorí hráči. Aj to uľahčilo moje rozhodovanie," pokračoval Cifranič.

Napriek tomu ho čaká náročná úloha, keďže taktovku prebral necelé tri týždne pred štartom Niké ligy. "Nie je jednoduché vstúpiť do rozbehnutej prípravy. Na novú sezónu sa však nachystáme zodpovedne. Káder prešiel značnou obmenou, odišli kvalitní hráči, ale na uvoľnené miesta prišla náhrada. Je tu veľa mladých a talentovaných chlapcov."

"Navyše, káder asi ešte doplníme. Prácu predchádzajúceho trénera a jeho kolegov z pohľadu systému a vnímania futbalu chceme zachovať. Realizačný tím zostal pokope a ja sa na prácu s nimi veľmi teším. Návrat do Podbrezovej je pre mňa nová výzva, ktorú som s radosťou prijal," prezradil.

Podbrezová bola bez trénera od soboty po tom, ako sa prekvapivo na vlastnú žiadosť rozhodol opustiť klub český kouč Roman Skuhravý. Ten od leta 2021 odkoučoval 109 súťažných stretnutí. Železiarov najskôr vytiahol do Niké ligy, potom dvakrát vybojoval prvú šestku a dostal sa aj do historického semifinále Slovenského pohára.