Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brzdí nás hlava, s niektorými sa musíme porozprávať, hovorí Ščasný po zlom úvode zápasu

Žilina má tri body.
Žilina má tri body.mskzilina.sk/Daniel Stehlík
Žilina v novej sezóne stále neprehrala, ale v Košiciach od toho nebola ďaleko. Šošoni nezachytili úvod stretnutia ako po hernej, tak aj výsledkovej stránke a víťazstvo zachraňovali až v úplnom závere.

Tím z východného Slovenska sa dostal do vedenia po šiestom zásahu Žana Medveda v sezóne. Postupom času však zverenci trénera Michala Ščasného zvýšili aktivitu a pramenilo to do dvoch gólov v závere. Najskôr vyrovnal Ján Minárik a počas nadstavenia rozhodol striedajúci Samuel Kopásek.

"Začali sme až priveľmi pasívne, s niektorými chalanmi sa o tom musíme porozprávať. Nerozumiem tomu, keďže sme na dobrej víťaznej vlne. Musíme byť oveľa viac sebavedomejší. Zapracovať chceme aj na lepšej psychickej odolnosti a koncentrácii. Kvalitu máme a zbytočne nás brzdí hlava," otvorene hovoril žilinský kouč.

Negatíva stretnutia pomenoval priamo. "V prvom polčase nám nefungovalo skoro nič, málo pohybu, zlé nábehy do priestorov, slabá agresivita. Prehrávali sme súboje s dôraznými domácimi. Chvalabohu, nakoniec sa ukázala naša sila a prínos striedajúcich hráčov, ktorí nám pomohli," pokračoval.

Košice - Žilina 1:2

Oživenie hry priniesol z lavičky mladý Mário Sauer. Patrik Iľko asistoval na víťazný gól spomínaného Kopáseka. Po večernom víťazstve Slovana sa tím spod Dubňa znova vrátil na druhé miesto, no naďalej drží krok s účastníkom Ligy majstrov, keďže na neho stráca iba jeden bod a má náskok štyroch pred Dunajskou Stredou.

"Emočne to bolo nakoniec výborné, ale radšej by som bral pokojnú výhru o pár gólov. Fyzicky aj psychicky nás to vyšťavilo, ale je dôležité, že vieme otáčať zápasy. Silné tímy vedia otáčať duely a nám sa to podarilo už druhýkrát po sebe," doplnil Ščasný.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlý úvod duelu priznal aj obranca Ján Minárik. "Určite sa musíme poučiť z prvého polčasu a vstupu do zápasu. Takouto hrou sa rozhodne nechceme prezentovať. Chceme hrať agresívnejšie, dôraznejšie v súbojoch, lepšie sa pohybovať a na lopte byť presnejší," uvedomoval si.

Zamyslel sa takisto nad príčinou zhoršeného výkonu. "Bola to taká kombinácia účinnej hry domácich a nášho nedostatočného výkonu. Dalo sa to cez to vychádzať, len treba robiť veci, ktoré trénujeme. Keď to nerobíme, potom to nevyzerá dobre," nadviazal.

Kopásek sa stal hrdinom Žiliny.
Kopásek sa stal hrdinom Žiliny.mskzilina.sk/Daniel Stehlík

Napriek tomu mohli byť žilinskí hráči po záverečnom hvizde spokojní. "Už pred vstupom do druhého polčasu som veril, že to ideme otočiť. Myslím si, že sme sa potom aj do šancí dostali, aj keď niektoré sa dali lepšie vyriešiť. Dôležité však je, že sme to v závere nakoniec strhli na našu stranu. Prispelo k tomu lepšie dodržiavanie systému i silná, súdržná partia," dodal.