Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chovan sa rozchádza so Slovanom, pokračovať bude na juhu Európy

Aktualizované
Adrián Chovan sa so Slovanom dohodol na rozviazaní zmluvy.
Adrián Chovan sa so Slovanom dohodol na rozviazaní zmluvy.TASR
Slovenský futbalový brankár Adrián Chovan (27) nebude pokračovať v Slovane Bratislava. Obe strany sa dohodli na rozviazaní kontraktu, ktorý mal platiť do konca nasledujúcej sezóny. Novým pôsobiskom Chovana bude nováčik najvyššej gréckej súťaže Panserraikos FC.

Dvadsaťsedemročný brankár prišiel do Bratislavy v lete 2021. Za Slovan odchytal celkom 79 súťažných zápasov, z toho 39 v lige, 29 v európskych pohároch a 11 v domácom pohári.

V 27 prípadoch si udržal čisté konto. Chovan bol súčasťou mužstva, ktoré získalo dva majstrovské tituly (2021/22, 2022/23) a dvakrát hralo skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy UEFA, z toho raz aj jarnú vyraďovaciu fázu. V skupinovej fáze EKL a v jej vyraďovacej časti si Chovan pripísal 14 štartov.

V doterajšej kariére pôsobil Chovan výlučne na Slovensku
V doterajšej kariére pôsobil Chovan výlučne na SlovenskuFlashscore

"Adriánovi Chovanovi ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol a želáme všetko dobré v ďalšej kariére i osobnom živote," uviedol klub na oficiálnej stránke. Slovan počas leta angažoval kanadského reprezentačného brankára Milana Borjana, ktorý prišiel na hosťovanie do konca sezóny z FK Crvena zvezda Belehrad.

Dvadsaťsedemročného gólmana čaká presun na juh Európy. Stal sa súčasťou gréckeho nováčika Super League, ktorým je Panserraikos. Zúčastnené strany sa dohodli na dvojročnej zmluve, ktorá vyprší v júni 2025.

Panserraikos privítal Chovana nasledovným spôsobom.
Panserraikos privítal Chovana nasledovným spôsobom.Panserraikos FC