Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chýbala efektivita v koncovke, vraví Podhorin. Skalici spadol po prvej výhre kameň zo srdca

Oliver Podhorin v stretnutí proti Žiline.
Oliver Podhorin v stretnutí proti Žiline.TASR
Skalica zaznamenala prvé víťazstvo v sezóne. Napriek zlepšujúcim sa výkonom naň čakala deväť stretnutí. Nevýrazný štart do ročníka znamenala na Záhorí zmenu trénera či kapitána. Novým lídrom tímu sa stal skúsený obranca Oliver Podhorin (32), ktorý o doterajšom priebehu viac prezradil v rozhovore pre Flashscore Správy.

Oliver, aké emócie ste prežívali po prvej výhre v sezóne?

"Po doterajších nepriaznivých výsledkoch boli tie emócie veľmi pozitívne. Verili sme, že pri výkonoch, ktoré sme predvádzali posledné zápasy, sa to už musí odzrkadliť aj na bodovom zisku. To sa nám podarilo a za to sme boli veľmi radi."

Aký veľký kameň zo srdca vám spadol po záverečnom hvizde v Ružomberku, ktorý ste zdolali 2:1 na jeho trávniku?

"Úprimne, to víťazstvo sme už potrebovali všetci v klube. Nie je to príjemne, ak sa vám výsledkovo nedarí, ale tvrdo pracujeme na tom, aby tých bodov pribúdalo viac a viac."

Z deviatich kôl ste odohrali osem. Kde hľadať príčiny toho, že ste museli čakať na premiérový trojbodový zápis v ročníku takýto dlhý čas?

"Je za tým viac faktorov a každý, kto hral futbal už nejaký čas, vie, že niekedy to jednoducho nejde, aj keď veľmi chcete. Na začiatku sme skúšali zmeniť sýstem, prišli noví hráči, ktorí sa tiež potrebovali adaptovať. Okrem zápasu s Podbrezovou si ale nemyslím, že sme boli ďaleko od bodových ziskov. Pár vecí sa zmenilo a myslím si, že od stretnutia s Košicami to malo našu skalickú tvár. Chýbala nám často iba efektivita v koncovke. Verím, že budeme napredovať v našich výkonoch a opäť budeme tá Skalica, ktorá bola pevná v defenzíve a pre súperov nepríjemná v útoku."

Podhorin (vpravo) v súboji počas zápasu so Žilinou.
Podhorin (vpravo) v súboji počas zápasu so Žilinou.TASR

V lete Skalica posilnila hlavne ofenzívu, ale útočníci zatiaľ góly veľmi nestrieľajú. Z ôsmich zásahov vsietili po jednom Alves, Vlasko a Matejov. Čím si to vysvetľujete?

"Sme jedno mužstvo, spolu vyhrávame, ale aj prehrávame. Tak ako nás obrancov prioritne hnevá, keď inkasujeme, určite aj našich ofenzívnych hráčov hnevá, keď nedajú gól. Každý z nich ale odvádza dobrú prácu pre mužstvo a všetci sa snažíme odovzdať na ihrisku 100 percent, aby sme sa každým dňom zlepšovali a pomáhali mužstvu čo najviac. Som presvedčený, že sa to skôr či neskôr zvráti. Pracujeme v tréningoch aj na koncovke a nikto nepovedal, že ešte nemôžeme mať v mužstve hráča, ktorý strelí aspoň sedem alebo osem gólov za sezónu."

Naopak, z pozície stopéra vediete klubovú štatistiku strelcov s dvomi gólmi. Vnímate to ako pozitívum?

"Samozrejme, že ma to teší a ak to pomôže mužstvu, tak sa budem tešiť dvojnásobne. Minulú sezónu to bolo väčšinou tak, že ak sa mi podarilo skórovať, v konečnom dôsledku z toho mužstvo neťažilo. Som rád, že teraz v Ružomberku to bolo prospešné, ale bola to práca celého tímu, lebo k rohu, ktorý predchádzal penalte, došlo po niekoľkých dobrých akciách z našej strany."

Mužstvo vediete nielen ako najlepší strelec, ale aj kapitán. Kedy ste prevzali pozíciu lídra? 

"Tréner Majerník sa rozhodol pre túto zmenu a my sme to v kabíne rešpektovali."

Posledné výsledky Skalice.
Posledné výsledky Skalice.Flashscore

Keď spomínate trénera Majerníka, ako ste vnímali rozhodnutie vedenia klubu odvolať ho po nepriaznivých výsledkoch?

"Žiadna zmena trénera nie je príjemná. O to viac nás mrzelo, že sme mali na tom veľký podiel viny aj my hráči. S trénerom Majerníkom sme mali všetci veľmi dobrý vzťah, a tak ako bol výborný tréner, bol ešte lepší človek. Všetci mu prajeme, aby sa mu v budúcnosti darilo, pretože pre Skalicu odviedol veľmi dobrú prácu."

Nahradil ho český legionár David Oulehla. Čo priniesol, resp. zmenil?

"Tréner Oulehla priniesol hlavne nový impulz do kabíny. Načrtol nám jeho predstavu o hre. My sa to snažíme čo najlepšie plniť na ihrisku."

Ak by sme sa pozreli hlbšie na zmenu hry. Cítite v niečom väčšie rozdiely, na ktoré ste si museli zvykať?

"Myslím, že tréner nechcel hneď robiť nejaké rázne zmeny. Samozrejme, ako som spomínal, dal nám nejakú predstavu a svoj návod. Určite to bude dávkovať všetko postupne. Snaží sa nám dostať do hlavy, aby sme za každých okolnosti verili v naše schopnosti a následne ich ukázali na ihrisku."

Podhorin a jeho štatistiky.
Podhorin a jeho štatistiky.Flashscore

Najbližšie vás čaká nováčik z Komárna. Určite budete chcieť potvrdiť tri body. Na čo sa musíte proti tomuto súperovi pripraviť?

"Áno, veľmi by sme chceli nadviazať na posledné výkony a, samozrejme, pred domácimi fanúšikmi bodovať naplno. Na druhej strane vieme, že nás nečaká nič ľahké. Komárno má skúsene mužstvo, čo ukázalo v doterajších vystúpeniach. Nič to nemení na tom, že dáme do toho všetko a verím, že sa budeme tešiť aj z prvého domáceho víťazstva."