Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší prekvapivý prestup v Niké lige. Bajo vymenil Podbrezovú za Dunajskú Stredu

Bajo po roku opúšťa Podbrezovú.
Bajo po roku opúšťa Podbrezovú.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Gambijský stredopoliar Mahmudu Bajo (19) prestupuje z FK Železiarne Podbrezová do FC DAC 1904 Dunajská Streda. Oba kluby o tom informovali na svojich webových stránkach.

Na Horehronie prišiel minulý rok po tom, ako mu výborne vyšli MS do 20 rokov. Počas predošlej sezóny odohral 28 zápasov, na ihrisku strávil 2251 minút. Pripísal si dve asistencie, 1291 prihrávok a mal vysokú úspešnosť súbojov. Bajo je už plnohodnotným členom seniorského národného tímu Gambie.

"My sme chceli, aby u nás ostal, ale keďže sa stal reprezentantom a je si vedomý záujmu o neho, tak to bolo nemožné. Mal aj viaceré alternatívy, ale za každú cenu chcel ísť len do Dunajskej Stredy. Mysleli sme si, že to bude prestup do zahraničia, ale Bajo a jeho agent usúdili, že najlepšia voľba bude DAC. My chceme hráčov, ktorí za nás chcú hrať a on tlačil na odchod práve do Dunajskej Stredy," povedal podbrezovský generálny manažér Miroslav Poliaček.

"Rokovania s Podbrezovou trvali niekoľko týždňov. Sme radi, že sme dospeli k dohode. Talent hovorí sám za seba, Mahmudov prvý rok v Niké lige zapôsobil na súperov. Je to elegantný, no zároveň efektívny a moderný hráč na pozíciu defenzívneho stredopoliara, dobrý vo výstavbe a dostatočne agresívny a obratný, s výrazným potenciálom ďalej sa rozvíjať. Vitaj v žlto-modrom," uviedol výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.