Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby Podbrezovej a Dukly sa skončilo nerozhodne, Michalovce zdolali Komárno

Aktualizované
Podbrezová a Banská Bystrica si body rozdelili.
Podbrezová a Banská Bystrica si body rozdelili.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Michaloviec vyhrali v sobotnom zápase 6. kola Niké ligy proti Komárnu a poskočili na šieste miesto tabuľky. Skalica si rozdelila body s Košicami, rovnako aj Podbrezová v derby s Banskou Bystricou.

Komárno - Michalovce 1:3

Úvodné minúty malo Komárno veľmi dobré, keďže Sylvestr hlavičkou iba o milimetre minul bránu a vzápätí Lukáč zneškodnil pokus z diaľky. Paradoxne sa do vedenia dostali Michalovce po tom, ako sa Enzo Arevalo odpútal od svojho strážcu a pokusom po trávniku otvoril skóre.

Domáci dokázali vyrovnať v 56. minúte, pretože Bayemi na konci peknej akcie ešte posunul na voľného Voleského a ten z päťky napol sieť, avšak VAR odhalil tesný ofsajd. Zemplín v 73. minúte v podstate rozhodol o svojej výhre, nakoľko Alexandros Kyziridis potreboval iba dve minúty na hracej ploche, aby z hranice šestnástky trafil k žrdi.

Iskierku nádeje chcel vykresať Bayemi, strela mu nesadla ideálne a Sahinovič ju vytesnil. V 90. minúte Sliacky spadol v pokutovom území a aj keď najskôr bolo odpískané jeho filmovanie, tak VAR všetko zmenil a po faule Šimka premenil pokutový kop Šimon Šmehyl.

Komárno nakoniec nebodovalo, nakoľko po nedovolenom zákroku debutanta Sluku sa z bieleho bodu nemýlil ani Matúš Marcin. Michalovce vyhrali prvý zápas v sezóne a vďaka trom remízam majú celkovo šesť bodov, vďaka čomu poskočili na šieste miesto tabuľky. Komárno ostáva predposledné.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Košice 0:0

Košice vstúpili do zápasu aktívnejšie a Innocenti sa dostal do prvej šance, ale zakončenie zblízka mu zneškodnil Junas. Na druhej strane Krčík prešiel do pokutového územia, z uhlu strieľal do Šípoša. Po polhodine hry center Bokrosa nebezpečne padal, takže domáci gólman sa musel činiť.

Najväčšiu možnosť si vypracoval domáci Leginus, no pálil do žrde. Po zmene strán posúval Fábry loptu pred prázdnu časť brány na voľného Moronga, v hodine dvanástej sa do toho vložil Bokros. Šípoš následne kryl takisto pokusy z diaľky od Nagya aj Fábryho.

Skalica zatlačila v úplnom závere, lenže Šípoš si poradil s pokusmi Moronga, Sheuna aj Kopasa. Na Záhorí tak gól nepadol a oba tímy si rozdelili po bode. Domáci ostávajú na poslednom mieste tabuľky s tromi bodmi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Podbrezová - Banská Bystrica 1:1

Úvodné minúty derby boli opatrné z oboch strán a ani jeden tím sa nedostával do šancí. Zmenila to až 30. minúta, keď Dukla z prvého náznaku rovno strelila gól. Pišoja sprava poslal dobrý center do pokutového územia a Tomáš Malec tradične hlavičkou vsietil už svoj tretí gól tejto sezóny.

Do kabín mohla ísť Banská Bystrica ešte spokojnejšia, lenže Rymarenkova rana z priameho kopu opečiatkovala brvno. Ten istý hráč po zmene strán tesne minul priestor troch žrdí. Podbrezová išla za vyrovnaním, to sa podarilo s dávkou šťastia, keďže strieľaný center Sanusiho tečoval do protipohybu Reháka obranca Timotej Záhumenský.

Aktívny Rymarenko mal okamžite možnosť vrátiť hostí do vedenia, technickým pokusom trafil spojnicu. Na druhej strane Grešák výborným pasom našiel pred päťkou Sanusiho, ten v podstate potreboval iba nastaviť nohu, aby skóroval, fantastickým sklzom mu v hodine dvanástej vypichol loptu Willwéber.

V nadstavení takmer rozhodol Sanusiho, jedovku mu Rehák vytesnil, a tak si oba tímy body rozdelili. Železiari majú na siedmom mieste päť bodov a štvrtá Dukla ich získala sedem.