Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Trnavy sa vracia odchovanec, klub sa dohodol so skúseným Sabom

Archívna fotografia Saba v trnavskom drese z roku 2015.
Archívna fotografia Saba v trnavskom drese z roku 2015.Profimedia
Spartak Trnava v utorok na svojom webe oznámil návrat stredopoliara Erika Saba (32). Odchovanec si oblečie dres andelov po deviatich rokoch strávených v zahraničí.

Zo Spartaka odišiel v roku 2015, keď prestúpil do PAOK Solún a odvtedy vystriedal viacero zahraničných klubov. Naposledy pôsobil na Cypre v druholigovom AEZ Zakakiou. Od 1. júla tohto roka bol voľným hráčom. V Spartaku podpísal kontrakt na jeden rok.

"Aktuálne sme jeho angažovaním reagovali na zranenie ďalšieho stopéra a Erik odohral na tejto pozícii počas uplynulej sezóny viacero zápasov. Sabo je skúsený univerzál, ktorý je schopný hrať na viacerých postoch a dokáže pokryť aj pozície krajných obrancov," prezradil o prestupe pre oficiálnu stránku tímu tréner Michal Gašparík.

Sabo sa v áčku Spartaka prvýkrát objavil v roku 2010 a zažil tak debut medzi profesionálmi. "Je to dobrý pocit vrátiť sa do rodného mesta, kde som s futbalom začínal. Budem sa snažiť oplatiť šancu, ktorú som dostal, a splatiť dlh, ktorý som voči klubu mal. Dúfam, že moje pôsobenie bude úspešné," prezradil.

"Ambíciou bude zopakovať pohárovú Európu a pokúsiť sa o výhru v Slovenskom pohári. Ligu sme nezačali najlepšie, ale dúfam, že postupne budeme doháňať Slovan, zlepšia sa výkony a výsledky sa dostavia," dodal Sabo, ktorý doplní zraneniami sužovaný káder Trnavy.

Mužstvo čaká už vo štvrtok úvodný zápas 3. predkola Konferenčnej ligy proti poľskej Wisle, do ktorého môže zasiahnuť aj nová posila.