Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bod pre Košice zariadil v dramatickom závere Medved, remízy aj v Ružomberku a Trnave

Trnava a Trenčín sa rozšili po bezgólovej remíze.
Trnava a Trenčín sa rozšili po bezgólovej remíze.TASR
Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali v 1. kole Niké ligy na ihrisku Košíc. Ružomberok a Banská Bystrica si rovnako ako Trnava s Trenčínom body rozdelili.

Košice - Dunajská Streda 2:2

Košice chceli využiť vysokú prehru Dunajskej Stredy so Zirou a prekvapiť Popoviča mohol Gallovič, ale jeho strelu z diaľky dokázal tento brankár s námahou vytesniť. Bol to DAC, kto sa v jedenástej minúte dostal do vedenia, pretože center Dimuna dostal vo výskoku hlavou do siete Ladislav Almási.

Vyrovnať mohol Žan Medved, najskôr obkolesený hráčmi súpera mieril vedľa, avšak v 24. minúte už oslavoval, nakoľko mu ideálne naservíroval loptu do veľkého vápna Gallovič a slovinský kanonier sa nemýlil. Po polhodine hry strelu z diaľky od Baja tečovala košická defenzíva, takže Šípoš mal čo robiť.

Ešte lepší zákrok vytiahol o niekoľko chvíľ neskôr, keď sa pred ním objavil úplne voľný Yapi. Rovnaká dvojica si mikrosúboj zopakovala tiež na úvod druhého polčasu. Košický gólman súpera fauloval, všetkému predchádzal ofsajd, čo ešte preveroval aj VAR. Dunajská Streda si zobrala vedenie naspäť v 57. minúte.

Vďaka vysokému pressingu hostí prišiel o loptu Zsigmund. Christián Herc otvorený priestor využil na vnik do pokutového územia a potom aj presné zakončenie. Andzouana si takmer dal kuriózny vlastný gól, nakoľko mu nevyšiel odkop a Popovič zachraňoval, aby lopta neskončila pod brvnom.

Domáci v nadstavenom čase po faule v pokutovom území získali penaltu, čo dosť dlho prešetroval VAR. Medved prudkou strelou do rohu brány vyrovnal na konečných 2:2. Tento futbalista je teda po prvom kole na čele tabuľky strelcov. Ako jediný sa presadil dvakrát.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ružomberok - Banská Bystrica 1:1

Ružomberok sa dostal do vedenia vďaka jednoduchej akcii, pri ktorej Domonkos centroval a Martin Boďa hlavičkoval za Reháka. Podobne hlavou mohol vyrovnať Hlinka, nemieril presne. Frühwald sa dvakrát blysol pred koncom prvého polčasu, pokryl dve veľmi nebezpečné strely zblízka.

Druhé dejstvo otvorila strela Chobota smerujúca k žrdi, no Rehák na ňu dočiahol. Na druhej strane potreboval o niekoľko centimetrov lepšie zamieriť Martin Rymarenko. Čo sa tomuto banskobystrickému útočníkovi najskôr nepodarilo, napravil v 67. minúte. Dobre sa zorientoval a vystrelil presne k tyči.

Stretnutie prinášalo viacero pološancí alebo pokusov z diaľky, ktoré nemali výraznejšiu nádej na úspech. Derby cez kopec tak prinieslo, dá sa povedať, zaslúženú remízu. Ružu čaká vo štvrtok odveta 2. predkola Európskej ligy na pôde Trabzonsporu. O týždeň hrať nebude, nakoľko duel so Žilinou si preložila.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trnava - Trenčín 0:0

Stretnutie v Trnave prinieslo šance na oboch stranách. V prvej príležitosti voľný Procházka nešťastne trafil spoluhráča Paura. Veľmi pekná kombinácia Trenčína už síce skončila presným zásahom, lenže Uchegbu bol na jej konci v postavení mimo hry.

Svojmu bývalému klubu mohol streliť gól Bainovič, spred malého vápna po presnom pase Mikoviča tesne minul. Srb neuspel ani po zmene strán, v ešte lepšej možnosti pálil krížne po trávniku, avšak Sláviček vytiahol skvelý zákrok končekmi prstov. Rovnako dôležitý moment zažil po prudkej hlavičke Kóšu z rohového kopu.

Aktívny Bainovič nerozvlnil sieť ani pri technickom pokuse z diaľky, znova mu chýbali centimetre. Hrdinom sa tak mohol hosťujúci Emeka, toho vo veľkej možnosti zákrokom nohou zastavil Frelih. Spartak po pase Azanga do malého vápna nepretlačil v skrumáži loptu za čiaru.

Aj tretí nedeľný duel tak priniesol remízu. V úvodnom kole sa až päť zo šiestich duelov skončilo nerozhodne. Trnava v stredu hostí Sarajevo v odvete 2. predkola Konferenčnej ligy. Z Bosny si priviezla dobrú remízu 0:0.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Niké ligy po prvom kole.
Tabuľka Niké ligy po prvom kole.Flashscore